Čína | Cenzura

Čína zablokovala další sociální síť. Tentokrát to schytal Pinterest

Čínská vláda zablokovala jednu z posledních západních sociálních sítí, která v zemi zůstávala volně přístupná – Pinterest. Stránka se tak zařadí po bok Facebooku, Twitteru a mnoha dalších, jež mají v Číně zakázané působení.

Informaci přinesla společnost GreatFire, jež monitoruje cenzuru v Číně. GreatFire pravidelně kontroluje, které stránky jsou přístupně a které ne, a naposledy si všimnuli, že Pinterest byl v zemi uplnynulý týden zablokovaný.

Cenzurní systém Číny nazvaný Velký firewall občas zažívá chyby a blokuje stránky krátkodobě, ale několikadenní nefunkčnost Pinterestu naznačuje, že byl skutečně zablokován trvale.

Je tu tedy otázka, co se čínské vládě na stránce, kde lidé nejčastěji sdílí recepty, fotografie oblečení nebo zvířat, přišlo nevhodné. Pinterest v Číně ani nikdy nebyl moc oblíbený, jelikož v zemi dlouhodobě funguje několik klonů služby. Přesto je zablokování stránky významné, protože byla jednou z posledních západních sociálních sítí, jež mohla v zemi působit.

TechCrunch spekuluje, že se tak mohlo stát kvůli nadcházejícímu setkání čínské vlády, které se koná každý rok touto dobou a při kterém je „ochrana čínských občanů“ před západními médii jedním z témat.

Diskuze (13) Další článek: Steam Audio je skvělý nástroj, který zkvalitní zvuky ve hrách

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,