Čína (SiS) v ofenzívě: Soltek SL-85DRS2

Na to, že se firma SiS (Silicon Integrated Systems) etablovala mezi top výrobce čipových sad jsme si postupem času zvykli. Nástup SiS proti světové dvojce, firmě VIA, je docela pochopitelný - v obou případech se jedná o tchajwanské společnosti které tradičně hrály kartami "láce" a "množství". Měně již hlava bere fakt, že v SiS dokázali vyvinout čipset, který umožňuje Pentiím 4 dosahovat mnohem vyššího výkonu než s "mateřskou" sadou Intel 845D.

Krabici Solteku si dnes již jen tak nespletete - je totiž modře metalicky opalizující (povrch je navíc dokonce zdoben "3D" prolisy...


Vidím, že i u Solteku pochopili, že "obal prodává" - a když ne... tak alespoň dělá reklamu.

Přiloženou teplotní sondou (ta se připojuje k systému monitorování teplot 45cm dlouhým kablíkem) můžete měřit teplotu prakticky čehokoliv uvnitř počítače - monitorovat lze například teplotu harddisku, grafické karty, vypalovačky nebo povrchovou teplotu chladiče CPU. Dokážu si představit i "vnitřně monitorovaný" chladič s čidlem zalepeným do předem vyvrtaného otvoru - při použití utility SpeedFan může být z tohoto externího čidla docela silná "zbraň".

Velmi potěší i software / utility dodané na druhém CD (na prvním jsou ovladače z automatickým instalátorem Simple Install) - posuďte sami:

PC-cilin 2000 - je často "bundlovaným" antivirem.

Virtual Drive 4 - slouží k vytváření virtuálních CD mechanik (pokud máte velký disk, můžete si ušetřit práci s přehazováním CD disků - tato utilita umožní nahrát obraz cédečka na harddisk tak, že se tváří jako skutečné CD v mechanice - simuluje vše, včetně... vysouvání media)

Partition Magic 6 - je jednou z lepších diskových utilit - umožňuje "za chodu" měnit velikost a druh diskových oddílů a souborových systémů (umí FAT, FAT32, FAT32 II, oddíly Lunuxu, NTFS...). Obsahuje i vlastní boot manager a utility na systémové přesouvání aplikací bez reinstalace.

Drive Image 4 - je další skvělou utilitou - umožňuje kompletní zálohování či kopírování disků a oddílů. Kopírovat lze celé disky nebo pouze diskové oddíly...

Zatímco antivir PC-cilin 2000 je docela běžnou věcí, ostatní utility patří mezi velmi užitečné pomocníky (i když dnes již nepatří mezi nejnovější softwarové hity).

Ostatní "náplň" krabice je téměř standardní - nalezneme zde základní desku :-) kabelový set (IDE +FDD) a poměrně kvalitní, anglicky psaný manuál.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,