Čína chystá první samoobslužnou policejní stanici na světě

V desetimilionovém čínském Wu-chanu mají nejspíše málo úředníků, podle tamních médií totiž město otevře první samoobslužnou policejní stanici na světě. Namísto unavených důstojníků před koncem směny budou moci lidé dorazit prakticky kdykoliv, stanice totiž bude otevřená 24 hodin denně.

Namísto lidí příchozí přivítá počítač a sken tváře pro identifikaci. Dle dostupných informací a snímků z čínských agentur se nicméně nejspíše nebude jednat o policejní stanici ve formátu, jak ji známe z našich končin, ale spíše o dopravní pobočku, na které příchozí vyřídí nejrůznější formality, možná zaplatí pokutu, a jelikož jsou na snímcích i automobilové trenažéry, možná zde absolvují i některé teoretické zkoušky v rámci řidičského oprávnění.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Takhle si Číňané představují automatickou policejní úřadovnu

Čína se již dříve nechala slyšet, že se chce stát lídrem v oblasti umělé inteligence a před ztrátou vedení už varují i někteří američtí byznysmeni – před pár dny třeba výkonný předseda Alphabetu Eric Schmidt, podle kterého by se mohla Čína stát jedničkou už velmi brzy, nasává totiž experty z celého světa.

Váš názor Další článek: Apple nasadí tenké rámečky i Face ID u nových iPadů. Nejspíše ale zatím pouze u dražších modelů iPad Pro

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,