WhatsApp | Komunikace | Instant Messaging

Čím nahradit WhatsApp: Vyberte si z 10 alternativních komunikátorů

  • Z WhatsAppu kvůli sdílení informací utekly tisíce uživatelů
  • Čím nahradit populární aplikaci pro zasílání zpráv?
  • Vybrali jsme pro vás 10 alternativních komunikátorů

Od loňského roku na komunikační platformě WhatsApp nové podmínky použití a zásady ochrany osobních údajů. Mimo jiné obsahují klauzuli o možnosti sdílet určité údaje se společností Meta.

Jaké jsou možnosti, pokud byste z nějakého důvodu chtěli odejít z WhatsAppu? Vybrali jsme pro vás deset aplikací, které jsme seřadili podle počtu stažení z Obchodu Google Play.

Skype

Skype je v segmentu komunikačních aplikaci doslova dinosaurem – jeho kořeny sahají až do roku 2003. Těm, kdož z WhatsAppu odcházejí z důvodu propojení s Facebookem, by však mohla vadit skutečnost, že tento komunikátor spadá od roku 2011 pod křídla Microsoftu.

Skype 
Skype

Skype se dříve profiloval především v segmentu firemní komunikace, nicméně dnes má co nabídnout běžným uživatelům. Pochopitelně zvládá textovou komunikaci, nicméně jeho hlavní síla tkví ve vysoké kvalitě hlasových a video hovorů, včetně skupinových s až 50 uživateli.

Skype má silnou uživatelskou základnu – denně jeho platformu používá 300 milionů uživatelů z celého světa. Jednou z výhod je nutnost potvrzování kontaktů, čímž se zabraňuje zasílání nevyžádaných zpráv z neznámých účtů.

Z hlediska bezpečnosti Skype tvrdí, že pro komunikaci používá veřejně dokumentované důvěryhodné techniky šifrování. Je však nemožné ověřit, zda jsou tyto algoritmy používány správně, úplně a po celou dobu, protože bez specifikace protokolu a/nebo zdrojového kódu programu není možná žádná veřejná kontrola.

Diskuze (72) Další článek: Mapy.cz mají krásné letecké snímky Německa, Francie a Slovinska. Google překonávají i v Chorvatsku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,