Cíglerovy Money pro DOS zdarma!

Revoluce na trhu ekonomických systémů – Cígler Money 6.6 ve verzi pro DOS jsou dostupné jako freeware.
Revoluce na trhu ekonomických systémů – Cígler Money 6.6 ve verzi pro DOS jsou dostupné jako freeware. Stačí naštívit web CÍGLER SOFTWARE, a.s. a stáhnout si zdarma instalační soubor o velikosti 2,8 MB. Money budou také na CD-ROM Computeru 20/99, který vychází 25. října, k dostání v trafice za 48 Kč. Po vyplnění formuláře vám bude e-mailem zasláno registrační číslo a program je váš. Zadarmo, prostě jen tak za váš úsměv.

Co se týče podpory uživatelů, tak ta bude nadále bezplatná pouze pro ty, co si produkt koupili. Z webu Cígleru jsem vyzobnul základní informace o programu:

Součástí Money 6 je Jednoduché účetnictví, Fakturace, Adresář, Evidence majetku, Kniha jízd, Správa dat a přístupových práv, Personalistika a mzdy, Skladové hospodářství a Objednávky. Je určený pro malé a střední firmy vedoucí jednoduché účetnictví a pracující pod MS-DOS. Podle verze je možné vést až 255 samostatných agend a je možné pracovat v síti.

Živě komentuje: Co tento agresivní krok znamená? Pro Cígler Software je jasnou budoucností prostředí Windows. Veškeré aktivity firmy jsou napnuté tímto směrem a i nedávné oznámení vzájemné spolupráce s Great Plain Software se plně drží v tomto duchu. Do této mozaiky zapadá i první ze série vývojářských konferencí Cígler Software pod názvem „Let’s make Money”, uspořádaná společně se společností Microsoft minulý víkend, na které byla oslovena první vlna vývojářských firem pro spolupráci na vývoji už druhé generace ekonomického sytému pro Windows, známého pod kódovým jménem „Tornádo“.

Microsoft Dosové účetnictví je dnes minulostí a pro samotný Cígler Software není již jeho prodej dramaticky zajímavý. Tím, že celá firma již pevně stojí na platformě Windows, si může dovolit změnit licenční politiku u dosového účetnictví takovýmto razantním způsobem. Money zdarma budou znamenat konec jiných účetnictví pro DOS - malý živnostník bude moci používat své Money zadarmo a nebude tak vyhledávat jiné dražší systémy. Firmy, které podobné účetnictví nabízí, se kvůli tomuto dostanou do situace, kdy se buďto pokusí udržet své ubývající zákazníky ať už stávající či budoucí, zkusí sami naskočit do velmi rychle rozjetého rychlíku na poli účetnictví pro Windows a nebo se stanou partnery těch nejsilnějších. Konečně pro Cíglera je tento krok také dobrý v tom, že si lidé vyzkouší jeho základní Money a budou pak více inklinovat k jejich verzi pro Windows.

Snad jediným problémem bezplatných Money, který mne napadá, je právě jejich bezplatnost. Abyste byli ochotni svěřit své účetnictví programu, který dostanete zadarmo. V té chvíli je dobré si opakovat, že on zadarmo nebyl a dokonce je nositelem ocenění Czech Made. Berte to, jak chcete, ale Czech Made pořád něco znamená.

Nemáte taky pocit, že "zadarmo" je letošní podzim až příliš populární?

Diskuze (7) Další článek: Vše o Windows a Office XP

Témata článku: , , , , , , , , , , ,