Apple

Chytrý reproduktor HomePod nestihne Vánoce. Apple odložil jeho prodej

Chytrý domácí reproduktor od Applu HomePod s hlasovou asistentkou Siri se na pulty obchodů o Vánocích nepodívá. Společnost oznámila, že jeho vydání posouvá na začátek roku 2018. Výroba podle Applu potřebuje ještě trochu času.

„Nemůžeme se dočkat, až lidem začneme HomePod – náš revoluční chytrý reproduktor – zasílat, ale potřebujeme víc času, abychom ho připravili,“ uvedl mluvčí Applu v prohlášení, které zaslal médiím.

Pokud byly s HomePod problémy, je to samozřejmě správný krok. Apple ale takto se zařízením přijde o hlavní nákupní sezónu. Původně měl jít do prodeje právě v prosinci a čelně se postavit konkurentům Amazon Echo a Google Home.

Apple sázel na to, že nabídne high-end verzi podobného zařízení. Amazon s Googlem nicméně okamžitě reagovali a představili své konkurenty – vylepšený Amazon Echo a Home Max, špičkový reproduktor od Googlu, který Vánoce zřejmě stihne.

Na trhu jsou i jiné nové varianty od společností jako je Sony, JBL nebo Microsoft. I to může být důvod, proč se Apple rozhodl strávit péčí o HomePod více času.

Diskuze (3) Další článek: Týden Živě: Android Pay, HBO Go a elektronika bez baterie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,