Chytré žárovky najdou uplatnění i venku, Philips proto připravil celou sadu svítidel před dům [CES]

Chytré žárovky Philips Hue se etablovaly jako řešení pro osvětlení domácností. Nizozemská firma nyní na veletrhu CES ukazuje, že se se svými svítidly nebojí „vyjít ven“. Představila totiž novou řadu produktů, určenou pro použití ve venkovním prostředí.

Philips představil celkem tři novinky: dvě nástěnná svítidla a jeden senzor. Nová venkovní svítidla jsou navržena tak, aby vyhovovala různým potřebám. Začněme u Philips Hue Welcome Outdoor Floodlight, což je jednoduché řešení, vhodné pro osvětlení oblastí, kde potřebujete vidět především v noci. Žárovka nabízí pro tyto účely jediný odstín jasného bílého světla.

Druhý produkt (se šíleně dlouhým názvem) Philips Hue Discover Outdoor Floodlight nabízí kromě bílé také další barvy svitu, které lze nastavit z mobilní aplikace. Svítidlo tak může sloužit nejen k osvětlení, ale také k navození atmosféry místa.

Chytrý senzor pohybu

Třetí novinkou je venkovní snímač Philips Hue Outdoor Sensor, který je bezdrátový a jeho napájení obstarává baterie. Díky odolnosti proti povětrnostním vlivům ho lze nainstalovat prakticky kamkoli. Senzor je schopen zaznamenat pohyb na vzdálenost až 12 metrů a rozsvítit integrovanou žárovku.

Kromě lokálního osvětlení, jež se aktivuje pouze za tmy, lze v aplikaci nastavit také další akce. V případě aktivace senzoru můžete například nadefinovat rozsvícení dalších světel, včetně vnitřních, aby to vypadalo, že v domě někdo je. Zařízení tedy pracuje stejně jako kterýkoli jiný snímač pohybu, hlavním přínosem je možnost ovládání více světel najednou.

Nová venkovní svítidla Philips Hue budou k dispozici od února 2019. Bílé Welcome Floodlight se bude prodávat za 110 dolarů (cca 2460 Kč), zatímco barevné Philips Hue Discover Floodlight má stát o 30 dolarů více (tj. v přepočtu asi 2900 Kč). Philips Hue Outdoor Sensor bude nabízen s cenovkou 50 dolarů (cca 1120 Kč).

Diskuze (4) Další článek: Asus Mini PC ProArt PA90: minipočítač pro náročné profesionály, který kopíruje koncept Macu Pro [CES]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,