Chytrá domácnost | IKEA | Reproduktory

Chytré reproduktory IKEA Symfonisk zahájí prodeje v srpnu. Schovají se do nábytku

Švédský nábytkářský gigant IKEA a americký výrobce audio techniky Sonos připravují řadu chytrých reproduktorů Symfonisk. V pátek 18. ledna bylo publikováno video, ve kterém je vyzdvihována především kvalita zvuku, kterou mají reproduktory poskytovat. V jeho závěru se pak objevuje termín zahájení prodejů: srpen 2019.

IKEA + Sonos = Symfonisk

IKEA a Sonos poprvé oznámily svou spolupráci koncem roku 2017. Cílem spojení je vytvořit reproduktory připojené k internetu, ve kterých poběží software od Sonosu. Pochopitelně mají být schopné ovládat další produkty chytré domácnosti, mezi kterými samozřejmě nebude chybět řada IKEA Trådfri.

Spolupráce se také zaměřuje na přinášení hudby a zvuku do domovů, která zahrnuje přehrávání ze streamovacích služeb a případně i přístup k chytrým hlasovým asistentům, jako je Google Asistent a Amazon Alexa.

Vzhled je zatím obestřen tajemstvím

Otázkou je, jak budou chytré reproduktory vzešlé z této spolupráce vlastně vypadat. V loňském roce na švédském veletrhu Democratic Design Days byly představeny nefunkční makety, které byly navrženy tak, aby se daly použít jako regály. Také publikované video odhaluje skutečnost, že by audio prvky měly být nějakým způsobem zakomponované do nábytku.

„K vytvoření zvuku potřebujeme přijmout prostor,“ říká ve videu produktová manažerka Sonosu Sara Morris. „A jen díky spolupráci s IKEA můžeme tento zvuk umístit do nábytku skrytým způsobem, abychom zabránili tomu, aby lidé přemýšleli o reproduktoru a začali přemýšlet o zvuku.“

A komu tím prospějete?

Sonosu může tato spolupráce otevřít dveře k zákazníkům, kteří pak mohou mít chuť kupovat si další reproduktory přímo od této značky, aby si vytvořili kompletní domácí audio systém. Firma k tomu uvedla, že partnerství by mohlo „potenciálně představit její aplikace a zkušenosti milionům nových domácností“.

V tuto chvíli nejsou k dispozici informace o konkrétních produktech ani o cenách. Předpokládá se však, že by výrobky, vzniklé ve spolupráci s IKEA, měly být levnější než reproduktory, jež prodává Sonos pod svou značkou. Vše podstatné bychom se ale měli dozvědět v nadcházejících měsících.

Diskuze (5) Další článek: Dron Sparrow Jumper bude startovat jako pták, má totiž nohy. Odrazí se a skočí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,