Chytrá domácnost | Google Asistent

Chytré krabičky Googlu krátce šuměly jinak než obvykle. Lidem se začaly probouzet děti

Google v posledních dnech čelil krátkému, ale velmi intenzivnímu hněvu komunity uživatelů jeho chytrých reproduktorů a zařízení s Google Asistentem. Lidé si všimli, že jeden z ambientních zvuků, konkrétně bílý šum, se na těchto zařízeních změnil, už není takový, na jaký jsou zvyklí. Změna byla tak viditelné, že někteří uživatelé popisovali, že se jim z toho začali probouzet kojenci. Google  později uvedl, že šlo o chybu a šum již vrátil do původního stavu.

Bílý šum slouží ke zlepšení koncentrace nebo spánku. Představte si ho jako ruch, který se příliš nemění, je příjemný na poslech a právě tím dokáže uklidnit mozek, který je jinak zahrnut velkým množstvím vjemů. Lidé si bílý šum pouštějí, třeba když se potřebují učit nebo uspávají nejmenší děti, na Google Asistentovi je to oblíbená funkce.

Jenže tento zvuk se na chytrých zařízeních Googlu náhle změnil a nikdo nerozuměl tomu proč. Na komunitním fóru Google Nest se v pondělí spustila diskuze, kde si uživatelé stěžovali, že bílý šum je najednou tišší a méně výrazný. Změna měla být tak výrazná, že jedna osoba popisovala, že se jí začal probouzet kojenec, kterého bílým šumem uspávala. Další člověk tvrdil, že jeho dítě samo poprosilo, ať rodina začne využívat nový zvuk – upravený šum nechtělo poslouchat.

Obavy nicméně byly v úterý zažehnány, Google uvedl, že bílý šum zasáhla blíže neidentifikovaná chyba a vše je již opraveno. Teď už by zvuk měl na všech zařízeních znít jako před tím. Ovšem stejně tím neskončily spekulace, co ke změně doopravdy vedlo, objevila se například tvrzení, jestli s tím nesouvisí nedávný soud, podle kterého Google poškodil několik patentů Sonosu.

Každopádně kdyby se zase někdy bílý šum na zařízeních změnil, jeden rozhněvaný uživatel nahrál hodinovou verzi původního zvuku na Google Drive. Zároveň je také možnost vyzkoušet jiné ambientní zvuky, Google Asistent jich nabízí celkem 13.

Zdroj: 9to5google

Diskuze (26) Další článek: Nové Celerony budou skvělé na běžnou práci. V jednojádrovém výkonu dohánějí Core i9-10900K

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,