Google | Bezpečnost | Chytrá domácnost | Xiaomi

Chytré kamery Xiaomi ukazovaly fotky z cizích domovů. Google je proto odstřihl od svých služeb

Jeden z uživatelů kamery Xiaomi se na Redditu svěřil s chybou, díky které se mu podařilo získat fotografie z jiných takových kamer cizích uživatelů. Google chybu potvrdil a dočasně vypnul integraci Xiaomi produktů v rámci služeb Google Home.

Na Redditu se aktuálně objevilo vlákno, kdy se jednomu z uživatelů podařilo získat fotografie z kamer od Xiaomi, které mají  ostatní uživatelé ve svých domovech. A nebylo k tomu potřeba nic jiného, než si pustit stream z vlastní kamery na Google Home Hubu. Google chybu potvrdil webu Android Police a prozatím vypnul veškerou integraci Xiaomi Mi produktů v rámci jeho chytré domácnosti.

Chybu uživatel s přezdívkou Dio-V detekoval na své kameře Xiaomi Mijia 1080p Smart IP Security Camera, kterou zakoupil na Aliexpressu. Poté, co na Home Hubu (chytrý reproduktor od Googlu s displejem), vybral stream obrazu z kamery, ukázaly se mu fotografie z cizích domácností. Mezi ně patřily i fotografie dítěte v kolébce či jiné záběry z domácností.

Google situaci aktuálně vyšetřuje společně s Xiaomi a prozatím vypnul veškerou integraci Mi Home produktů v rámci svých služeb Google Home. Prozatím tak není jasné, jak k chybě došlo. Nejedná se ale o první podobný přešlap. Například některé kamery přímo od Nestu (který spadá pod Google) zůstávaly připojené ke svým starým účtům i po odpojení a tak mohli sledovat nové majitele.

Google Home Mini může sloužit jako levný začátek pro chytrou domácnost:

Diskuze (10) Další článek: V sobotu naši planetu „těsně“ mine třicetimetrový asteroid – proletí kolem rychlostí 21 816 km/h

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,