Hodinky | Pebble

Chytré hodinky Pebble zůstanou naživu díky komunitnímu projektu Rebble

Výrobce chytrých hodinek Pebble, který už před nějakou dobou skončil pod křídly Fitbitu, zastaví na začátku prázdnin podpůrné servery a služby. Komunita okolo jeho hodinek však chce podporu alespoň omezeně udržet, a tak se zrodil projekt Rebble.

Projekt se objevil na internetu už v roce 2016, kdy bylo oznámeno, že Fitbit odkoupí Pebble, a nyní Rebble ukazuje neoficiální systém, který udrží naživu většinu online služeb a funkcí hodinek Pebble. Projekt vede bývalá zaměstnankyně Katharine Berry a podpořil jej dokonce i samotný zakladatel Eric Migicovsky.

Projekt má udržet komunitu Pebble především hostováním vlastních serverů, aby funkce a služby zůstaly aktivní i po jejich oficiálním zastavení. Uživatelé a vývojáři budou muset přenést svůj software na nové servery, většina prvků by ale měla zůstat beze změny. Kvůli své neoficiální nátuře se bohužel některé služby a aplikace, třeba Weather či Dictation, budou muset zpoplatnit.

Váš názor Další článek: Netflix chce více interaktivních filmů, do kterých mohou zasahovat diváci. Začne s adaptací Minecraftu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,