Hodinky | Škola

Chytré hodinky dělají problém při zkoušení ve školách. Britům došla trpělivost

Britští studenti si nejspíš brzy na psaní zkoušek ve školách nebudou moci přinést žádné hodinky. Místní nezávislá vzdělávací komise řešila, jak zabránit podvodům, kdy žáci využívají taháky na zařízeních typu Apple Watch a zhodnotila, že rozeznat chytré hodiny od klasických je těžké. Nejlepší tak bude zakázat všechny, informuje The Guardian

Ne že by všechny hodinky byly tak podobné, ale podle komise je kontrolování zařízení na rukách žáků časově náročné. Každý student by se musel prozkoumat, což v celkovém objemu lidí nelze. Takže se domnívá, že bude lepší zakázat všechny hodinky včetně těch klasických, aby se možnosti, že někdo bude opisovat z chytrých hodinek, zcela zabránilo. 

„Vypadá to jako ukazatel času a ve skutečnosti stačí zmáčknout jedno tlačítko a jste na internetu. Když nezakážeme všechny hodinky, bude nesmírně těžké studenty u zkoušek kontrolovat. Myslím si, že nejlepší bude zakázat všechny,“ domnívá se šéf komise John Dunford. 

Varoval také před dalšími technologiemi, které mohou studenti využívat. Zmínil například miniaturní kamery v brýlích, pomocí kterých si žáci můžou nahrávat celou zkouškou nebo například mikrofon skrytý pod umělým nehtem, což je reálný problém, který již britští učitelé museli u jednoho dítěte řešit. 

Komise rovněž uvedla, že v budoucnu bude třeba kontrolovat dark web, jelikož zde má probíhat ilegální prodej zkouškových materiálů. Až na takto kontroverzní místo totiž někteří lidé přicházejí, aby si usnadnili studium. 

Diskuze (50) Další článek: Jack Ma chce být jako Bill Gates. Vybudoval největší čínskou internetovou firmu, ale teď ji opouští

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,