Chyby ochrany u Motivů pracovní plochy ve Windows 98 a co s nimi

Motivy pracovní plochy (Desktop Themes) jsou šikovná věc, ale co když se něco stane a začnou nás trvale obšťastňovat chybami porušení ochrany?
Nově uvedené Motivy pracovní plochy (Desktop Themes) ve Windows 98 sice umožňují vytváření celých rozsáhlých nastavení pro pracovní plochu operačního systému, ale oplývají také jednou nectností. Při jejich konfiguraci (mají svou položku v Ovládacích panelech) se již při otevření tohoto modulu zobrazí chyba porušení ochrany (General Protection Fault).

Jak toto léčit? Běžným způsobem, tj. například vymazáním souboru, který definuje schéma pracovní plochy, to nejde - modul stále dává chybu porušení ochrany. Jediným řešením je náhrada souboru themes.exe, který se nalézá v adresáři /Program Files/Plus, za původní soubor themes.exe z instalace Windows. Tato chyba je dokumentovaná a pravděpodobně se jedná o nestandardně vytvořené Motivy pracovní plochy (třetími stranami - na Internetu jsou jich už dnes stovky), které zasáhnou do souboru themes.exe a poruší jej.

Váš názor Další článek: Computer 2000 opět silnější

Témata článku: , , , , , , , , ,