Chyby nevadí. Intel i přes bezpečnostní aféru v procesorech překonává očekávání

Intel si v posledních měsících prošel peklem, a to nejen kvůli masivní bezpečnostní chybě v procesorech, ale třeba i informacím o tom, že Apple chystá vlastní procesory na bázi ARMu i pro Macy a MacBooky. Ani jedno však nemělo významný vliv na finanční výsledky za poslední tři měsíce.

Intel totiž za první tři měsíce tohoto roku dosáhl na příjem 16,1 miliardy dolarů, což je dokonce o 9 % více, než tomu bylo v minulém roce. Zisky nejvíce rostly v oblasti datacenter a cloudu, kde byl příjem meziročně o 24 % vyšší a poprvé se dostal na 50 % celého příjmu.

Příjmy ve skupině internetu věcí, autonomních systémů (Mobileeye) a čipů (Optane) rostly meziročně o 18 %, ale oblast běžných počítačů (Client Computing Group), kam patří i běžné procesory, zaznamenala zvýšení příjmů jen o 3 % a zisk poklesl o 8 %.

Intel počítá s tím, že za celý rok 2018 bude mít příjem 67,5 miliardy dolarů a marží 31 %, přičemž ve druhém čtvrtletí tohoto roku dosáhne na příjem 16,3 miliardy dolarů. Jak je možné vidět na grafech, příjmy z počítačové oblasti tvoří jednu polovinu (procesory, modemy), druhou pak zajišťují serverové a datové produkty a služby. Právě „data-centric“ byznys začíná být pro Intel stále důležitější a lze předpokládat, že s tím dokáže Intel vykrýt případné horší stavy trhu při prodeji běžných počítačů.

Intel tak dlouho zkoušel vyvíjet spotřební elektroniku, až přišel na to, že to neumí

Diskuze (14) Další článek: iTunes je konečně v Microsoft Store

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,