Chyba v Accessu opravena, stáhněte si opravu!

Chyba, která byla počátkem září objevena v databázích Access od Microsoftu, je zalepená opravným patchem, který si můžete níže stáhnout. Uvádíme i to, jak se s touto záplatou pracuje.
Zhruba týden po objevení alarmující chyby v Microsoft Accessu (přesněji řečeno v databázové "engine" jménem Microsoft Jet) Microsoft umístil na svůj web jeho opravu; soubor má 970 kB. Verze Jetu je označená jako 3.5 a je také součástí Microsoft Office 97 Service Packu, o čemž jsme na Živě už referovali.

Záplata po rozbalení obsahuje následující soubory: Msjet35.dll (1 MB), Msrepl35.dll (407 kB), Msjt4jlt.dll (1.2 MB) a Jetcomp.exe (42 kB); postupujte při její instalaci následovně:

  • zkopírujte soubor do libovolného, nejlépe prázdného a nově vytvořeného adresáře
  • spusťte program (je to .exe soubor) a nechejte soubory rozbalit do tohoto adresáře
  • uzavřete běžící aplikace, které mohou využívat Microsoft Jet (cokoli z Office, též Access nebo Visual Basic 5.0, v některých případech je třeba i zastavit Internet Information Server)
  • zkopírujte soubory msjet35.dll a msrepl35.dll do adresáře /System ve Windows 95 (nebo /System32 ve Windows NT); nahradíte tím existující soubory stejného jména
Utilita jetcomp.exe slouží k restaurování poškozených databází; soubor msjt4jlt.dll je nová verze Microsoft Jetu s označením 3.52.
Váš názor Další článek: Pár triků pro práci se složkami ve Windows 98

Témata článku: , , , , ,