Google | Chrome OS | Chromebooky

Chromebooky pro školy získají dva roky podpory navíc. Použitelné budou minimálně 8 let

Google poskytuje ke všem Chromebookům několikaletou podporu, po kterou zařízení dostávají bezpečnostní i funkční aktualizace. Nyní se rozhodl tuto dobu prodloužit na 8 let pro zařízení z řady pro školy.

Chromebookům a potažmo Chrome OS se sice ani po letech nepodařilo získat větší podíl na celkovém trhu s počítači, Google se je ale snaží dostat hlavně do škol, kde se jim, minimálně v USA, poměrně daří. Dostávají se ale i do Evropy a dalších částí světa a tak není divu, že se na ně zaměřuje speciálními funkcemi a nabídkami.

Nově získají veškeré Chromebooky se zaměřením do škol místo klasických 6 let podpory rovnou 8. Oznámení přitom přichází ve stejném měsíci, kdy skončila podpora konkurenčních Windows 7, které stále ve firmách a školách pohání poměrně velké procento strojů. Zřejmě tak doufá, že se mu podaří některé instituce přesvědčit, aby přešly právě na Chromebooky a Chrome OS. Základní 8letou podporu lze přitom prodloužit v rámci programu Chrome Education Upgrade, zde se ale zvyšuje cena z 30 dolarů za zařízení na 38 dolarů.

Chromebooky nemusí být jen levná zařízení: Samsung představil prémiový Galaxy Chromebook:

Zdroj: Thurrott

Diskuze (7) Další článek: Podívejte se na nejrozsáhlejší model mozku, který jsme kdy vytvořili

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,