Samsung | Chromebooky | CES 2020

Chromebook nemusí být jen levný notebook pro školy. Samsung nabídne luxusní verzi s displejem AMOLED

Samsung aktuálně uvedl nový notebook Galaxy Chromebook. A jak název napovídá, jedná se o počítač založený na systému Chrome OS. Nabídne tenké tělo a hlavně AMOLED dotykovou obrazovku.

Nový Galaxy Chromebook je klasický konvertibl s kovovým tělem, kde lze displej otočit o 360 stupňů. Ten je doplněný velmi tenkými rámečky, je 13,3palcový, dotykový a hlavně – jedná se o 4K AMOLED. Později skrze aktualizaci přijde i s podporou HDR400 a Ambient EQ. Tuto funkci můžete znát například ze zařízení Nest (původně Home) Hub, kdy displej upraví barvy a podsvícení s ohledem na okolní světlo tak, aby vypadal přirozeně.

Uvnitř nechybí procesor i5 10. generace od Intelu, integrovaná grafická karta, až 16 GB RAM a až 1 TB SSD. Zároveň podporuje i standard Wi-Fi 6 a na baterii o kapacitě 49,2 Wh by měl vydržet až 8 hodin. Celé zařízení pohání Chrome OS, kde je jako vždy kladen důraz hlavně na web. Dostupné jsou ale k nainstalování i aplikace pro Android. Nechybí zde ani pero, které je ukryté přímo v těle zařízení.

Notebook bude dostupný v šedé a výrazné červené barvě a startovací cena za 8 GB RAM a 128 GB SSD a činí 999 dolarů, přibližně 22 500 Kč. Dražší varianty prozatím nemají cenovku stanovenou.

Diskuze (16) Další článek: Zubní kartáček Colgate se speciálním snímačem vám prozradí, jak čisté jsou vaše zuby

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,