Google | Chrome

Chrome testuje nové tlačítko pro ovládání zvuku a videa na webových stránkách

Chrome již delší dobu ukazuje, která záložka na pozadí vydává zvuk, aby bylo snazší ji identifikovat a případně ztlumit či zavřít. Nyní se v testovací verzi prohlížeče objevila nová ikona, kde je možné média hrající na stránce ještě lépe ovládat.

Google aktuálně testuje nové tlačítko v podobě klasické ikony s trojúhelníkem, která se objeví v liště mezi adresním řádkem a nainstalovanými doplňky. Po jejím rozkliknutí se ukáže rozhraní, skrze které lze ovládat hrající média. A to nejen pro aktuálně otevřenou stránku, ale i jakoukoliv na pozadí. Snadno tak na pár kliknutí zkrotíte hlučné stránky.

f4876066-4033-4b92-a615-bffc7e99ce51 
Chrome získá možnost ovládat média na pozadí. (foto: ZDNet)

Vzhledově i funkčně se přitom téměř neliší od řešení, které již nyní najdeme v rámci Chromu pro Android. Zde se lišta objeví vždy, jakmile dáte na pozadí stránku přehrávající média. Notifikace pak umožní dát pauzu, v případě podpory od webové stránky i skočit na další/předchozí skladbu.

Novinku Google prozatím testuje v rámci Canary verze prohlížeče a trpí tak řadou chyb, v následujících měsících by ale mohla zavítat i do stabilní verze prohlížeče. Pokud testovací verzi máte, můžete si funkci zapnout skrze tento odkaz: chrome://flags/#global-media-controls.

Jak je to vůbec s ostatními prohlížeči Používá je někdo?

Zdroj: ZDNet

Diskuze (7) Další článek: Jak prodat Bitcoin: Co udělat s kryptoměnou, když už vám vydělala

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,