Chrome OS není mrtvý. Umí více oken a zájem má Sony

Koncept chromebooků ještě ani zdaleka není mrtvý. Web Laptop Reviews odhalil, že Sony přinejmenším navrhlo koncept svého vlastního chromebooku z řady Vaio, který by mohla pohánět namísto Atomu Tegra, OMG Ubuntu pak už v polovině března ukázal několik snímků z nového prostředí Chrome OS jménem Aura. To by mělo pracovat s více okny, zatímco původní Chrome OS běžel v celoobrazovkovém režimu a celý displej tak vyplňovalo okno prohlížeče Chrome.

Chrome OS s prostředím Aura

Hlavním důkazem existence nového chromebooku od Sony jsou především dokumenty předložené americkému úřadu FCC, kde najdete fotografie, základní specifikaci a v dokumentu Proteus UserGuide pak i zmínku o Chrome OS, která dokládá, že se jedná o zařízení poháněné právě operačním systémem Chrome OS.

sony vaio chromebook.png
Chromebook od Sony (zdroj: dokumentace FCC)

Tegru pak lidé z Laptop Reviews notebooku přisuzují prostě proto, že se v dokumentech píše o tom, že laptop pohání procesor T25, což by mohlo být označení pro Nvidia Tegra 2 T25, i když je to pouze spekulace a to i s ohledem na to, že se už jedná o starší čip, a když už by se výrobce zajímal o ARM, nejspíše by se rozhodl pro jeho následovníka Tegru 3.

sony vaio chromebook.png
Chromebook od Sony (Zdroj: dokumentace FCC)

Podle Laptop Reviews by měl notebook disponovat 11,6“ obrazovkou, 2 GB RAM, dvojicí USB portů, čtečkou SD, 16GB SSD úložištěm a Wi-Fi. Konfigurace je tedy v podstatě identická jako u předchozích modelů z jara loňského roku.

Diskuze (34) Další článek: Česko vyváží víc IT zboží než automobilů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,