Google | Chrome | Windows 10

Chrome konečně chystá podporu nativních notifikací ve Windows 10

Od svého uvedení nabízí systém Windows 10 vlastní notifikační centrum, kde jsou sdruženy upozornění ze všech podporovaných aplikací. Své vlastní řešení má třeba prohlížeč Chrome a doposud nevypadalo, že by se k nějaké integraci chystalo. Nyní to ale vypadá, že Google upustí od vlastního řešení a notifikace ponechá na systému.

Novinka se objevila v experimentálních nastaveních about:flags v aktuální verzi Chrome Canary, tedy velmi raného testovacího sestavení prohlížeče. Po jejím zapnutí se vám budou upozornění zobrazovat nativně místo klasického malého okénka přímo od Chromu. Pro Google se nejedná o úplnou novinku, nativní notifikace podporuje například v rámci macOS od verze 59.

Snímek obrazovky (230).png
Možnost zapnutí funkce přibyla do Chrome Canary.

Funkce je prozatím opravdu v rané fázi a může způsobit pád prohlížeče a jeho následné odmítání se spustit, jako se stalo na mém redakčním počítači. Přesto je ale pozitivní, že se Google o integraci snaží. Prozatím ale bohužel nebylo oznámeno, kdy se funkce dočkáme ve stabilní verzi prohlížeče.

Hlavní výhodou je sjednocení vzhledu a funkcí se systémem a ostatními aplikacemi. Upozornění vám navíc zůstanou uložená v centru dokud si je nepřečtete či nezavřete, což sám Chrome neumožňuje. Svého správce došlých upozornění se totiž prohlížeč zbavil na konci roku 2015.

Prohlížeč Chrome loni oslavil narozeniny:

Diskuze (20) Další článek: Apple chce zabránit drobkům zapadlým v klávesnici. Má patent, který to vyřeší

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,