Google | Chrome | Material Design

Chrome chystá redesign. Bude více kulatý, stejně jako Android P

Aktualizováno: Google v rámci Canary buildu přidal další změny. Ty se dotknou i mobilní verze, více naleznete v galerii.


Google zřejmě chystá na tento rok aktualizovaný Material Design, tedy designový jazyk, kterým se budou řídit jak jeho služby, tak i Android a Chrome. V testovací verzi prohlížeče Canary je již možné zapnout si upravený vzhled hlavního panelu. Ten více pracuje s bílou a zaoblenými prvky.

Stejný směr lze pozorovat i ve vývojářské verzi Androidu P, který vyjde letos na podzim. Společně s novým designem přidal Google i upravenou dotykovou verzi, která má oproti klasické více volného prostoru kolem jednotlivých tlačítek. S příchodem tabletů s Chrome OS lze očekávat, že se Google na dotykové ovládání více zaměří.

Snímek obrazovky (266).png
Nový Chrome bude více sázet na bílou a zaoblené tvary.

Do finální verze Chromu by se změny mohly dostat za několik měsíců a je možné, že nezůstane jen u redesignovaného panelu. Chcete-li si ale změny vyzkoušet již nyní, stačí si stáhnout Canary verzi Chromu (lze ji mít souběžně s běžnou instalací) a na stránce chrome://flags/ a u volby #top-chrome-md zvolit Refresh.

Na Chromu je postavený i systém Chrome OS:

Diskuze (9) Další článek: Když vám Facebook něco smaže, vysvětlí vám proč. A to i v Česku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,