Prohlížeče | Chrome | AdBlock

Chrome 66 prý zabije autoplay. V betaverzi nám to ale nefunguje

Příští verze Chromu by mohla znepříjemnit život webům, které u svých videí používají automatické přehrávání s aktivním zvukem. Podle zahraničních médií se totiž ve verzi 66 objeví funkce, která podobné automatické přehrávání zablokuje, pokud usoudí, že o to nemáte zájem.

Jak to Chrome zjistí? Mluví se o určitém profilování vašich zvyků, takže na webech, kde sami často přehráváte videa, by se mohla dále spouštět automaticky, protože se předpokládá, že to tak chcete. Dalším rozhodovacím faktorem pak bude vaše interakce se stránkou.

ed0bba72-f9a2-4a6b-a6a8-d83053d31dd646c53d5a-3f7a-4689-b9f2-78a027227afc
Chrome 66 by měl omezi autoplay u videí se zvukem. V betaverzi se nám to však nepodařilo otestovat – naše automaticky přehrávaná videa se normálně spustila a to i v anonymní režimu (kvůli případnému profilování)

Novinka by již měla být dostupná v betaverzi Chrome 66, když jsme ji však nainstalovali a zkoušeli to přímo u nás, vše se chovalo úplně stejně jako doposud. Autoplay totiž používáme i my, a to u jasně označených článků, ve kterých tvoří video hlavní obsah – typickým příkladem jsou třeba víkendová videa.

Nešlo přitom o žádné profilování, autoplay se nám totiž spustil i v anonymním režimu. Těžko tedy říci, v jaké šíři a kvalitě blokování automatického přehrávání bude fungovat a zdali se nebude zatím jednat jen o videa z určitých domén.

Diskuze (27) Další článek: Nečekaný vedlejší účinek Viagry by mohl zachránit tisíce životů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,