Chcete vlastní robotický klon? Ruský startup vám vaše přání splní

Ruský startup Promobot začal prodávat autonomní androidy zvané Robo-C. Ti jsou zajímaví především tím, že mohou vypadat stejně jako nějaký konkrétní člověk.

„Každý si nyní bude moci objednat robota s jakýmkoli vzhledem - pro profesionální nebo osobní použití,“ chlubí se předseda představenstva Promobotu, Aleksei Iuzhakov, v tiskové zprávě.

„Představte si repliku Michaela Jordana prodávajícího basketbalové dresy a Williama Shakespearea předčítajícího v muzeu své vlastní texty,“ dodává.

Digitální nesmrtelnost

Robo-C sice nemůže chodit, ale jeho krk i trup mají tři stupně volnosti pohybu. Tvář sestává z 18 pohyblivých částí, které umožňují robotu produkovat 600 mikroexpresí. Jeho AI se pak může pochlubit 100 000 řečovými moduly.

„Klíčovým momentem ve vývoji Robo-C je digitalizace osobnosti a vytvoření individuálního vzhledu,“ řekl spoluzakladatel Promobotu Oleg Kivokurtsev v rozhovoru pro CNBC. „Výsledkem je, že našim zákazníkům můžeme nabídnout digitální nesmrtelnost.“

Dotyčný startup již přijímá objednávky a v současnosti staví první čtyři roboty. Jeden z nich bude umístěn do vládního centra služeb, kde bude skenovat pasy a vykonávat další funkce. Dalším bude klon Alberta Einsteina určený pro jistou výstavu. Poslední dva si objednala movitá rodina ze Středního východu, aby vítali její hosty.

Diskuze (8) Další článek: Xerox zvažuje koupi HP. Za akvizici by zaplatili desítky miliard dolarů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,