PR články

Chcete umět „dělat robotizaci“?

Trend robotizace s sebou nese i hlad po lidech s potřebnou kvalifikací v tomto oboru. Těch by se v současné době podle odhadů uživilo 3x tolik.

Zájem o robotickou automatizaci procesů raketově roste. O více než 63 % nabobtnal v minulém roce trh RPA softwaru, tedy nástrojů a řešení pro tuto oblast. S obratem 846 milionů dolarů sice stále nejde o gigantický softwarový trh, zároveň ale rozhodně nešlo o pomyslný růst „z nuly“. V letošním roce bude růst tohoto segmentu pokračovat podobně závratným tempem na 1,3 miliardy dolarů, jak vyplývá z údajů, které zveřejnila společnost Gartner.

Robotická automatizace je oblastí, kde dochází nejen k růstu, ale také k dynamickému vývoji. Porozumět jí a získat v ní expertní, a především praktické znalosti, je výrazná kariérní výhoda. Nejen vývojáři a firmy, které implementují IT systémy, ale i výrobci ze všech segmentů či státní správa, hledají nebo budou brzy hledat odborníky s touto kvalifikací. Získat potřebné znalosti, třeba i od úplného základu, pomohou zájemcům nové kurzy Počítačové školy Gopas RPA (Robotická automatizace procesů) I a RPA II.

Kurzy jsou určené pro ty, kteří se zajímají o technologie, procesy, automatizaci a trendy v těchto oblastech. Znalost RPA není předpokladem pro účast na prvním z kurzů RPA I, ideální vstupní znalostí je praxe s procesní analýzou a tvorbou maker. Jeho účastníci získají základní přehled o předpokladech automatizace a nástrojích, které se při jejím zavádění používají. Také zjistí, zda je tvorba softwarových robotů spíše programování nebo analýza. Součástí kurzu je i rámcové představení a srovnání nejběžnějších RPA nástrojů, včetně praktické ukázky práce s některými z nich.

Návazný kurz RPA II se podrobněji zaměří na jeden z dominantních nástrojů - UiPath. Účastníci školení se v pěti dnech seznámí s UiPath z pohledu vývojáře a získají tak všeobecné znalosti nejen o způsobech vývoje, ale i následné správě robotů v tomto nástroji. Velký časový rozsah umožní zaměřit se na jednotlivé fáze procesu, řešit konkrétní úkoly z reálné praxe a vše si prakticky vyzkoušet.

„Procesní automatizace pomocí robotů je v posledních letech stále větším hitem. Nejedna firma si plně uvědomuje potenciál této technologie a vytváří si vlastní týmy odborníků na tuto oblast,“ konstatuje Jan Dvořák, výkonný ředitel Počítačové školy Gopas. „V rámci tohoto školení dostane každý účastník ucelený přehled o způsobech a možnostech automatizace promocí RPA.“

Další článek: Facebook představil nové fotorámečky Portal. Jeden dokonce vypadá jako Kinect

Témata článku: