Chcete se plynule posouvat ve Wordu bez kolečka?

Pokud nemáte myš s kolečkem, s kterým byste se mohli plynule posouvat dokumentem, můžete si pomoci zabudovanou funkcí Wordu. Word 97 i 2000 na to mají svůj příkaz, který je ovšem trochu schován.
Pokud nemáte myš s kolečkem, s kterým byste se mohli plynule posouvat dokumentem, můžete si pomoci zabudovanou funkcí Wordu. Word 97 i 2000 na to mají svůj příkaz, který je ovšem trochu schován. Z nabídky Nástroje vyberte položku Vlastní, na záložce Příkazy vyberte z levého seznamu Všechny příkazy a pravé části najděte položku AutoPosuv, tu přetáhněte na požadované místo na tlačítkové liště a případně upravte zobrazený text či ikonu (musíte klepnout pravým tlačítkem na tuto ikonu při otevřeném dialogu Vlastní). Když pak kliknete na tuto ikonku nebo stisknete vaši nadefinovanou klávesovou zkratku, přepne se myš stejně jako při stisku kolečka na plynulé posouvání.

Pro úplnost dodám, že existují sharewarové prográmky, které zapínají podobnou emulaci na stisknutí definovaného tlačítka. Nejsou úplně dokonalé, ale fungují i v jiných programech. Excel, jak je jeho špatným zvykem, tuto funkci neobsahuje a v něm se bez kolečka plynule neposunete.

Diskuze (4) Další článek: Geoworks bude skutečně trvat na svých patentech

Témata článku: , , , , ,