Chcete nejlepší počítač od Applu? Připravte si 246 tisíc

Když Apple koncem roku zveřejnil ceny nového stolního počítače Mac Pro, mnozí je považovali za přemrštěné. Když jsme to spočítali, už se 75 tisíc za základní model a 100 tisíc za výkonnější nezdálo až tak moc. Uvnitř schovaný hardware tomu odpovídá. Ale zatím nás nenapadlo zjistit, na kolik se cena vyšplhá v případě volitelné konfigurace. Až teď. Tak se v rámci víkendového zpestření můžete zasnít, za co byste utratili 246 590 Kč.

476603532 
V Apple Storu snadno můžete nechat hromadu peněz. Stačí se rozvášnit při nastavení volitelné konfigurace.

Za zmiňovanou částku můžete od Škodovky odjet Fábií ve výbavě Ambition, od Applu si odnesete „jen“ počítač ve tvaru odpadkového koše. Ten počítač ale bude mít 12jádrový Xeon, 64 GB RAM, 1TB flashové úložiště a dvě grafické karty AMD FirePro D700, každá se 6 GB paměti.

Zatoužíte-li po kompletní počítačové sestavě od Applu, přičtěte si ještě monitor Apple Thunderbolt display (26 990 Kč), klávesnici (1 299 Kč) a myš (1 799 Kč). Za novou výbavu pracovního stolu pak budete potřebovat necelých 276 tisíc. Mohli byste si v Apple Storu dopřát ještě dražší 31,5palcový 4K monitor za 106 999 Kč, ale ten už nepočítáme, nevyrábí ho totiž Apple, ale Sharp.

Cena je sice na poměry dnešních osobních počítačů značně vysoká, ale s ohledem na skutečnost, že se jedná o výkonnou pracovní stanici, je cena Macu Pro odůvodnitelná. Daleko smutnější je pohled na informaci, že dodávky začnou až v dubnu.

Mohlo by vás zajímat:

Na šesticifernou částku se může vyšplhat i nabídka počítače iMac, kterému cena povyskočí především při výměně klasického 1TB disku za flashové úložiště stejné kapacity, konkrétně o 26 tisíc. Přenosný počítač už ale tak drahý není, za nejdražší volitelnou konfiguraci MacBooku vyjde na 84 190 Kč.

Diskuze (93) Další článek: Zprávy Živě: FBI chce posbírat všechny počítačové viry

Témata článku: , , , , , , , , , ,