Český Telecom nabídne televizi přes internet

Český Telecom se chystá nabídnout televizní vysílání šířené prostřednictvím své nabídky vysokorychlostního internetu. V nabídce bude až 30 televizních kanálů, mezi nimi české a slovenské kanály, dětské stanice, zpravodajství a erotika.

Cena za službu zatím nebyla stanovena, nicméně měla by být konkurenceschopná vůči nabídkách kabelových operátorů. Telecom chce tímto krokem zabránit odhlašování pevných linek, se kterým se v poslední době potýká.

Služba je nyní v testovacím provozu dostupná několika stovkám zaměstnanců Českého Telecomu, kteří mohou využívat 8 televizních a několik rozhlasových stanic.

Zástupců kabelových operátorů UPC a Karneval jsme se zeptali, jak vnímají příchod Českého Telecomu do segmentu televizních služeb, který byl zatím spíše jejich doménou.

"Musíme počkat na finální podobu, ve které bude služba dostupná uživatelům. Pro poskytování podobných služeb je ale rozhodující dobré zázemí a především kvalita vysílání. To jsou atributy, ve kterých má kabelová televize jasnou výhodu," uvedl ve své odpovědi František Malina, tiskový mluvčí UPC.

Jan Hlaváč, mediální zástupce kabelového operátora Karneval k nabídce Českého Telecomu uvedl: "Máme v portfoliu velmi pestrou programovou nabídku čítající 40 programů z toho více jak 30 je v českém či slovenském jazyce. Co do atraktivity a hlavně kvality přenosu signálu se žádné konkurence neobáváme. Spustili jsme digitální televizi po kabelu, která nabízí vysokou kvalitu zvuku a obrazu, různorodé žánrové balíčky včetně možnosti namixovat si vlastní programovou nabídku. Pro naší DigiTV není problém nabídnout vysoké rozlišení (HDTV), jakmile budou k dispozici pořady v tomto formátu. Podobně jsme schopni reagovat na zájem o služby video-on-demand."

Diskuze (40) Další článek: Pecka, Hřensko, Bochov a Malenice - další obce bez dotace

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,