Český Telecom: 10 tisíc ADSL přípojek za týden

Český Telecom se chlubí novým rekordem. V 11. týdnu tohoto roku nainstaloval zájemcům o ADSL rekordních 10 000 přípojek. Podle Telecomu ovlivnila tuto vlnu zájmu o ADSL zejména jeho nejnovější nabídka, platná od 1. února, díky které došlo k plošné navýšení rychlosti. V porovnání s rokem 2005, kdy průměrný počet instalací za jeden týden byl 4 200, se v roce 2006 zvedl průměrný počet instalací za jeden týden o 43 % na 6 000. V současné době je v České republice registrováno 330 000 uživatelů, kteří využívají vysokorychlostní připojení k internetu prostřednictvím pevné telefonní linky. Nárůst za jeden měsíc je tak téměř o 10 %.

Martin Žabka, tiskový mluvčí společnosti ČESKÝ TELECOM, k tomu dodává: „Jsme rádi, že se stále dynamicky zvyšuje penetrace vysokorychlostního připojení v republice. Z interních statistik vyplývá, že největší zájem je o produkty s rychlostí 512 kb/s. U naší společnosti je to konkrétně o službu Internet Expres Impuls, který si zřizuje více jak polovina všech našich nových zákazníků. Zájem je tak obrovský, že musíme posilovat jak systémy a technologické prvky v síti, tak i personálně všechna kontaktní centra pro zákazníky.“

Z dalších statistik vyplývá, že zájemci o vysokorychlostní připojení požadují v 98 % vlastní instalaci služby. Ti si pak dále vybírají vhodné modemy z široké nabídkové řady na trhu v České republice.

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze (70) Další článek: Microsoft pracuje na nativní podpoře HD-DVD ve Vista, ne však Blu-ray

Témata článku: , , , , , , ,