Česká verze Kaspersky Internet Security 2010 přináší zajímavé funkce

Byla vydána česká verze antiviru Kaspersky Anti-Virus 2010 a bezpečnostního balíku Kaspersky Internet Security 2010, který kromě antiviru nabízí i firewall.

Kaspersky využívá databázi souborů, ze které lze zjistit, jaké soubory jsou infikované a jaké nikoli. Díky této technologii, nazvané Kaspersky Security Network, kdy jsou data získávána od uživatelů, se snižuje doba odezvy na nové hrozby.

Další významnou novinkou je funkce bezpečného spuštění, Safe Run. Pokud spustíte aplikaci v tomto režimu, bude zcela izolována od svého okolí. Tímto se zabrání, aby v operačním systému způsobila škodlivé změny. Spouštět takto můžete i webové prohlížeče. Aplikace spuštěná v bezpečném režimu má kolem okna zelený rám.

Tak jako každá verze, i tato nová přináší změny v oblasti uživatelského rozhraní. I tentokrát vývojáři slibují, že se v celém prostředí snadněji zorientujete. Objevila se podpora herního režimu pro on-line hry. Při její aktivaci se vypnou některé funkce antiviru, které by mohly snižovat odezvu internetového připojení.

Vývojáři také vylepšili skenovací jádro, výsledkem by mělo být nejen zvýšení rychlosti. Dle interních testů Kaspersky Lab má být nová řada 2010 v některých situacích pod Windows Vista rychlejší až o 40 %.

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze (6) Další článek: PDF-XChange Viewer: Prohlížení i úprava PDF

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,