Mobilní aplikace | Navigace | MapFactor Navigator

Česká navigace MapFactor Navigator přináší nové rozhraní a řadu dalších novinek

Česká navigační aplikace MapFactor Navigator pro Android se nedávno dočkala aktualizace na verzi 6.0. Ta přináší celou řadu novinek v čele s přepracovaným uživatelským rozhraním, nabízejícím vyhledání cíle přímo v hlavní nabídce.

K největším výhodám této navigace patří skutečnost, že je k dispozici zcela zdarma, a to včetně mapových podkladů, kde spoléhá na volně dostupné mapy OpenStreetMap. Mapy lze uložit do zařízení a aplikace tak může fungovat bez nutnosti připojení k internetu.

Novinky v Navigatoru 6.0

Patrně nejvýraznější změnou proti předchozí verzi je přepracovaná hlavní stránka aplikace. Přímo z ní můžete hned po spuštění začít vyhledávat cíl své cesty. K dispozici jsou dále tlačítka pro zahájení navigace, zobrazení informací o trase či mapy, vstup do oblíbených položek, nástrojů a nastavení.

Další novinka spadá mezi prémiové (a tedy placené) funkce. Jedná se o online vyhledávání s našeptáváním, které je pro zájemce zpoplatněno částkou 99,99 Kč ročně. Podstatně lépe je proti předchozím verzím vyřešeno zoomování v mapě, ke kterému slouží tlačítko plus-mínus po pravé straně obrazovky.

Velké změny se odehrály v sekci Nástroje, kam byla přesunuta správa map. Zde můžete snadno stahovat mapy vybraných zemí, aktualizovat je, případně mazat ty, které již nepotřebujete. Aktuální průběh stahování map je možné vidět v systémové oznamovací oblasti.

Další drobná vylepšení

V nastavení aplikace MapFactor Navigator lze vedle barevného tématu nově zapnout velká tlačítka v menu. Významnou změnou prošly také profily vozidel, kde je možné například nastavit nejvyšší rychlost auta, povolené typy silnic a rychlosti na nich.

Méně markantní změnou je nové, snadněji čitelné písmo, používané k zobrazení informací na spodním panelu. V této části si můžete sami zvolit, jaké údaje (např. vzdálenost do cíle, předpokládaná doba jízdy, aktuální rychlost) chcete zobrazovat.

Přepracován byl také e-shop, ve kterém je možné zakoupit zpoplatněné mapové podklady TomTom, TomTom Truck a případně online dopravní informace. Nákupy jsou nyní propojeny účtem Google, stejně jako prémiové funkce.

Diskuze (8) Další článek: Simulace ukazuje Tesla Roadster zrychlující z nuly na stovku za 1,1 sekundy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,