Česká manažerka pronikla do vysokého managementu Hewlett-Packard

Česká republika má sice v globálním měřítku pouze deset milionů obyvatel (jen počet globálních uživatelů připojených do internetu se dnes odhaduje na 1,4 miliardy), rozhodně se ale nejedná o pomyslnou kapku v širém oceánu. Spíše naopak. Češi se začínají prosazovat a pronikají do míst, která jim byla před dvaceti lety zapovězena.

V nedávné době se tak jedná třeba o příběh Senty Čermákové, která byla na začátku listopadu jmenována na post ředitelky vztahů s médii v oblasti technologických služeb společnosti HP. Tato informace je zajímavá hned ze dvou důvodů – český manažer byl povýšen na pozici přímo v centrále jedné z největších IT firem světa a za druhé – jedná se o ženu, což podlamuje nohy všem pochybovačům, podle kterých je vysoký management v IT ryze mužskou záležitostí. Ostatně počet viceprezidentek silně konkuruje počtu viceprezidentů.

senta.png
Senta Čermáková

Senta Čermáková studovala biokybernetiku na elektrotechnické fakultě ČVUT a marketing v Londýně. Pro HP pracuje vlastně celý profesní život, začínala totiž v Digital Equipment, kterou pohltil Compaq. I ten se nicméně později stal předmětem fůze s Hewlett-Packard.

HP dnes na celém světě zaměstnává více než 170 tisíc lidí a její centrála sídli v kalifornském Palo Alto. Tržní hodnota počítačového impéria se pohybuje okolo 93 miliard amerických dolarů. Základy společnosti položili už na sklonku třicátých let dva inženýři ze Stanfordu – William Hewlett a David Packard.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze (13) Další článek: Český internet čítá 200 tisíc webů, kolik z nich stojí za ho…?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,