Židle

Češi ukazují, že herní křeslo nemusí vypadat jako závodní. Therapia E+Gamer má úplně jiný tvar

Pod pojmem herní křeslo si nejspíš představíte nějaký DXRacer a různé jeho klony, které kopírují sedadla sporťáků. Mají kožené prohloubené opěradlo, do něhož se vmáčknete. Krnovská společnost Therapia na to šla úplně opačně. Oporu najdete jen v bederní a horní části páteře, ale ramena nic netlačí dopředu, jsou volná. Tvar opěrek naopak nutí sedět vzpřímeně.

Therapia se ostatně specializuje na zdravotní židle a její motto zní, že vás naučí sedět správně. Její letošní novinka E+Gamer je pouze převlečenou verzí Energy+ určené do kanceláří. Má černý látkový potah s červenými konturami z umělé kůže a trochu jinak tvarovaný sedák. Jen područky tvoří pravá kůže. Z hlediska ergonomie ji firma řadí do stejné skupiny jako právě Energy+.

E+Gamer je dostupná ve třech velikostech pro lidi s výškou mezi 155 a 200 cm a hmotností od 60 do 130 kg. Pyšní se antibakteriálními povrchy a materiály omezujícími pocení.

Hráči si ale také připlatí. Therapia si účtuje 35 tisíc korun, zato ale poskytuje pětiletou záruku s tím, že židle by měla vydržet mnohonásobně déle. K dispozici je i v sadě s podnožkou.

Diskuze (42) Další článek: Bouře ve sklenici vodky: Rusko z ISS neodchází

Témata článku: , , , , , , , ,