CES v produktech: multimediální centrum v kuchyni

Jedna z útrpných CESovských zbytečností, která má brzy zdobit přípravny jídla v tisících domácností po celém světě.
Letošní show spotřební elektroniky je opravdu jednou z největších výstav, jaké město hazardu v poslední době zažilo. Díky stovkám vystavovatelů tu najdete tisíce produktů. Pár z nich stojí minimálně za úsměv, některé však lze označit jako celkem zbytečné.

Jednou z takových je i řada Beyond do které spadají produkty s názvem IceBox. Nejde zde o nic jiného, než o multimediální počítače určené pro místo na takovou technologii dosud neobvyklé - vaši kuchyni. Můžete je mít buď v desktop nebo závěsné verzi. Ta druhá přitom vypadá mnohem lépe a s úspěchem by se dala přirovnat k digestoři s televizí.



Ptáte se co vám IceBoxy přinesou? Samozřejmostí je přístup k internetu, televizi, DVD přehrávači, rádiu a vybrané verze obsahují i zabudovanou kameru. Bezdrátová klávesnice a ovladač televize jsou umyvatelné, takže je klidně můžete vykoupat v hrnci s rajskou. Obrazovka je samozřejmě dotyková. Technická specifikace produktu:

Rozměry: 95x600x302 mm
Váha: 15,42 kg
Displej: LCD 12,1" - 800x600
Internet: 56k modem nebo 10/100 Ethernet
OS: Windows CE .NET

Ačkoliv jsem se pídil po zbývajících detailech jako rychlost CPU, velikost paměti či harddisku, neuměl mi nikdo z přítomných zástupců společnosti odpovědět. Podobně jsem (ne)pochodil na stránkách věnovaných produktu ani v jeho online prodejně. Při ceně 2300 dolarů za závěsnou verzi je tento nedostatek skutečně alarmující.




IceBoxům sice nelze upřít líbivý design, ale jen těžko si dovedu představit někoho, kdo by si tento "kuchyňský" produkt pořídil. Jediné rozumné využití je v hledání receptů na internetu - tedy pokud jste tak líní a nechce se vám je hledat v počítači na svém pracovním stole. Proslýchá se, že brzy bude internet i v pračkách.

Váš názor Další článek: K CESu paří i demonstrace

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,