CES: Silverstone Sabertooth – myš z kompozitů s „nádorem“

Společnost Silverstone, kterou nejspíš znáte díky jejím luxusním hliníkovým skříním a zdrojům, vystavovala na CES připravovanou herní myš Sabertooth. Oproti jiným myším má přinejmenším dvě zajímavé vlastnosti. Na první pohled si všimnete něčeho, co vyrůstá z boku myši a vypadá to, jako něco, co tam nemá co dělat – a nejsem sám, kdo pro to po prvním zhlédnutí použil pracovní název nádor (díky černému tlačítku uprostřed to ale zase někomu připomíná vylézající oční bulvu).

K čemu že to má být dobré? Jde o druhé kolečko, které se ovládá palcem. Když nehrajete, používá se ve Windows Vista pro přepínání aplikací Flip3D.

000000065556.jpg ces16_21.jpg ces16_23.jpg
ces16_26.jpg m02.jpg

Druhým charakteristickým prvkem, který se na jiných myších obvykle nevyskytuje, je použití kompozitu s uhlíkovými vlákny (Logitech kdysi vydal limitovanou edici G7 Carbon Laser Cordless, ale po pravdě nevím, zdali u ní opravdu použil uhlíkový kompozit, nebo jen imitaci). Ten se má zasloužit o nižší hmotnost myši.

OLED displej za kolečkem už jste možná viděli – nápadně se podobá Geniusu Ergo 555 Agama. Laserový senzor myši zvládá až 3200 dpi, rozlišení na obou osách se dá nezávisle přepínat.

m03.jpg

Spousta programovatelných tlačítek už vás asi nepřekvapí.

ces16_24.jpg ces16_25.jpg m04.jpg

Předpokládaná cena myši je asi osmdesát dolarů, u nás by se tedy prodávat za necelé dva tisíce korun s daní.

Zdroj: VR-Zone, AnandTech

Diskuze (4) Další článek: Deset nejhorších klávesnic všech dob

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,