E-shopy | Black Friday

Dnes je Black Friday: Přehled slev na elektroniku a počítače

  • Začala slevová mánie zvaná Black Friday
  • Pozor, ne všechny slevy jsou opravdu výhodné
  • Průběžně sledujeme slevové akce v počítačových e-shopech
Kapitoly článku

Předvánoční nákupní šílenství propuklo naplno a provozovatelé e-shopů se opět snaží prolomit rekordy v tržbách. Jdou tomu naproti slevovými akcemi, přičemž velmi populárním nástrojem se stal tzv. Černý pátek neboli Black Friday.

U nás je populární zejména na internetu, kde už se to začíná hýřit upoutávkami e-shopů, které Black Friday již spustily. Dá se tedy už teď narazit na zajímavé slevy i v případě počítačů a elektroniky. Ten pravý Černý pátek však teprve přijde, letos vychází na 24. listopadu.

Nejlepší slevy Black Friday 2017

Níže je průběžně aktualizovaný seznam akčních nabídek Black Friday prodejců, kteří nabízí počítače, elektroniku, software a podobné zboží spadající pod obor zájmu Živě.cz. Máte tip? Dejte nám vědět a doplníme ho do seznamu.

U každého e-shopu náhodně vybereme několik kusů zboží a ověříme, zda je sleva opravdová, tedy zda zboží není zlevněné jen na oko a není v jiných obchodech běžně dostupné za podobnou cenu. Poznatky jsou zapsané u každého obchodu. Než se necháte zlákat nějakou slevou, využijte cenový srovnávač (např. Hledejceny.cz nebo Heureka.cz) a ověřte si, zda je sleva skutečně tak výhodná, nebo jinde nakoupíte ještě levněji.


Fotolab - Slevy na vybrané fotoaparáty, drony DJI a tisk velkoformátových fotografií.

Tesco - Obchoďák, který máme spojený spíše s nákupy jídla a věcí denní potřeby, dnes překvapil i zajímavou nabídkou z oblasti elektroniky. Nabízená 4K televize LG pod deset tisíc, je dobrá koupě, stejně tak třeba bezdrátová bluetooth sluchátka značky Philips.

Xzone - Český prodejce her. Podobně jako konkurenční JRC (níže) nabízí v akci jak hry, tak herní hardware.

Audioteka - Sleva 30% na vybrané tituly. Pokud jste prošvihli narozeninovou akci, teď si to můžete částečně vynahradit.

Supraphonline - Český online prodejce s hudbou dnes nabízí 50 vybraných alb se slevou 50 %.

Feedly – Oblíbená RSS čtečka pouze dnes nabízí slevu 30% na verzi Pro.

Electroworld – Plošně zlevněné notebooky o 12%. Stačí při platbě zadat kód BFNTB12 a cena se sníží. Jinak je v nabídce různorodý mix spotřební elektroniky.

Adobe - Sleva na Creative Cloud. Běžně stojí 60,49 eur, nyní je za 48,39 eur. Jedná se o zpřístupnění celé kolekce programů a dá se za tuto cenu předplatit celý rok.

Euronics - Mix spotřební elektroniky za ceny, které jsou dnes podobné i jinde. Některé slevy jsou celkem zajímavé, ale ne exkluzivní.

Kasa.cz - Online obchoďák se vším možným nabízí na některé kategorie zboží plošnou slevu 10% uplatněním kódu při platbě. Z elektroniky se to týká například sporttesterů Polar nebo kamer do auta. Vedle toho má nabídku akčního zboží, kde je to tradiční mix „jako slev“ s některými opravdu dobrými nabídkami. Například telefon Samsung Galaxy S8 z oficiální distribuce za 17 590 Kč je dobrý kup, i když ne s nijak závratnou slevou oproti konkurenci.

Steam - Online platforma na počítačové hry. Akci nemá nazvanou Black Friday, ale Podzimní výprodej, ale to je celkem fuk. Slevy jsou to mnohdy docela výrazné. Je ale fakt, že na Steamu se podobné akce opakují několikrát do roka.

Humble bundle - Podobně jako Steam nabízí i herní online obchod Humble bundle podzimní slevy, které sice nenesou označení Black friday, ale platí jen do tohoto víkendu a jsou zajímavé.

JRC - Český prodejce her jak na počítače, tak konzole, nabízí slevy na hry i hardware. Některé jsou zajímavé a platí až do neděle.

Conrad - Prodejce široké nabídky elektroniky má slevu 12% jednoduše na všechno. Stačí při platbě zadat kód BFRIAY17. K tomu vybral i nějaké to extra zlevněné zboží do akční nabídky.

Datart - Se slevami se tu začalo už týden dopředu, ale na žádný vyložený trhák s výraznou slevou jsme během náhodného průzkumu deseti položek z nabídky nenašli. Ceny jsou podobné jako jinde.

iStyle - Sleva na produkty značky Apple, ale i zajímavé příslušenství ostatních značek. Slevy jsou občas zajímavé, základní 12" MacBook se například dostal pod 30 tisíc,

iSetos - Podobně jako u iStylu slevy na produkty Applu a příslušenství. Nabídka je pochopitelně docela podobná.

Megapixel - Zvýhodněná nabídka fototechniky. Slev není moc a nejsou nijak závratné.

Mobil Pohotovost - Zajímavé slevy na některé mobilní telefony. Například HTC One A9s za 3 990 Kč je cena jinde nevídaná a Huawei P9 lite za 4 590 Kč je také velmi dobrý kup. Ne všechny uvedené slevy v nabídce jsou až tak výhodné, ale najdou se dobré koupě.

Amazon.de – německý Amazon je už částečně počeštěný, do Česka běžně zasílá a při objednávce nad 39 eur (cca 1000 Kč) dokonce zdarma. Namísto černého pátku upřednostňuje svoji akci Cyber monday, která je ale víceméně totéž a také trvá už týden dopředu. Slevy jsou zajímavé a vesměs „opravdové“, jen dost pomíjívé. Nabídka se mění každý den, u produktů běží odpočet platné slevy. Ale pozor, aktuálně běží třeba Kindle Paperwhite za 79,99 eur (cca 2 000 Kč), nicméně tuto položku Amazon do Česka nepošle.

Čínské e-shopy – nakupovat zde vánoční dárky je už v tento čas docela risk, dost pravděpodobně do Vánoc nepřijdou. Ale pokud na zboží nespěcháte, můžete něco málo ušetřit. Black Friday sekci má Aliexpress, Gearbest, DealExtreme, TomTop a další.

Exasoft - Láka na „Skutečné slevy“ a skutečně takové v nabídce nacházíme. Například mezi notebooky: HP EliteBook 840 G3 je zde za 24 990 Kč, zatímco jinde stojí o šest tisíc více. Jedná se však o starší model. Ve zbytku nabídky lze najít další zajímavé slevy, ale neplatí to pro každou položku.

Comfor - Počítačový obchod nabízí slevy již s předstihem, hlavní trháky si však nechává až na samotný pátek a na webu běží odpočet. Stávající slevy nejsou nijak výrazné a podobné ceny lze najít i jinde.

Zoner - Roční předplatné na fotoeditor Zoner Photo Studio X nyní můžete pořídit o 33% levněji, tedy za 792 Kč. Tip: dá se očekávat, že podobná nabídka přijde i za rok. Slevu si kupte hned (trvá do neděle), ale počkejte pár dní s aktivací, ať vám předplatné vydrží i s drobnou rezervou do příštího Black Friday. Stávající uživatelé dostanou dokonce slevu 50%.

Lidl - Ve svém nové e-shopu Lidl spustil nabídku Black Friday a najdeme v ní i některé zajímavé kousky elektroniky, například bezdrátová sluchátka, reproduktory, HDMI kabely. Hodit se mohou i fotobrašny či taška na notebook. Slevy jsou „opravdové“ – dané zboží jindy stojí více a nelze je jinde koupit výhodněji.

Softcom - Tradiční e-shop zaměřený na počítače a elektroniku nabízí slevy označené jako „Black Friday“ již s předstihem, a to na velké množství produktů (zjevně takto označily prostě všechny slevy). Narazili jsme ale na některé skutečně výhodné nabídky, například fotoaparát Canon EOS 100D s objektivem 18-135 IS STM je zde za 15 990 Kč, což je o tři tisíce levněji než jinde. Rozhodně však nejsou výhodné všechny slevy.

Mironet - Slevy jsou napříč obchodem, a to od komponent, přes celé počítače až po příslušenství a televize. Ovšem nejsou nijak výrazné a stejné lze najít i u konkurence. Prošli jsme deset náhodně vybraných produktů a žádný nenabídl výraznější slevu, která by jinde nebyla k dispozici. Možná jsme měli jen smůlu, každopádně než se necháte zlákat, ceny ověřujte.

Alfa.cz - Obchod specializovaný čistě na počítače, ale nabídka Black Friday je sdílená s mateřským obchodem TS Bohemia, pod který Alfa spadá. A tak mezi počítačovým příslušenstvím a komponentami narazíte třeba i na pračku. Zajímavostí je, že zde u cen není uvedena sleva, je zde prostě jen cena. Některé položky přitom nijak moc zlevněné nejsou a je nutné porovnávat jinde.

TS Bohemia - Akce spuštěná už s předstihem, slevy na spotřební zboží i počítačové komponenty včetně procesorů nebo SSD. Slevy nám zde nepřipadají nějak výrazné.

Alza.cz - Slevy v rámci Black Friday nabízí již týden dopředu, zboží v akci se však průběžně mění. Ty nejzajímavější kousky můžeme čekat v pátek. Některé slevy jsou vážně výhodné a nejen „na oko“, například telefon Honor 8 Premium za 7 990 Kč je i v pochybných obchodech s šedým dovozem o tisíc korun dražší, standardně o dva.

CZC.cz - Také počítačový obchod CZC.cz nabízí černopátkové slevy celý týden dopředu. Také zde lze narazit na skutečně výhodné nabídky, například volant Logitech G29 za 5 990 Kč (aktualizováno: za tuto cenu již vyprodán) nebo hodinky Garmin Fenix 5 za 12 990 Kč.

Mall.cz - Virtuální obchoďák má velmi různorodé zboží, ale najdeme tu i elektroniku a příslušenství k počítačům. V nabídce Black Friday, která zde opět běží už týden dopředu, najdeme některé vyloženě výhodné nákupy. Ale jako všude jinde se zde nachází nabídky zboží, které je zlevněno z původních oficiálních cen a aktuální snížení ceny je tedy ve skutečnosti nižší.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,