Černobíle: přišel čas na obraz a filmy ve 3D?

Diskuze čtenářů k článku

11. 02. 2010 22:21

3D je stejně hovadina, hodí se tak maximálně do kina. Samozřejmě už jsem pár takových filmů viděl a když po několika projekcích pomine ten WOW efekt, člověk si uvědomí, že je to vlastně naprostá zbytečnost. Navíc je tu taky ve hře jeden faktor. Pokud se použije klasická filmová kamera s klasickou hloubkou ostrosti, získáme stoprocentní filmový look, kdy je třeba zaostřen hlavní hrdina a pozadí za ním je rozmazáno. Pokud se tohle udělá ve 3D, nutí nás záběr koukat jenom na zaostřený objekt a 3D je vlastně úplně zbytečné, protože tu hloubku stejně nejde vidět. Na druhou stranu pokud použijeme "moderní" digitální kamery a celou scénu perfektně zaostříme, získáme nový zážitek pro 3D, protože člověk může klidně přeostřit z auta v pozadí na hlavního hrdinu a naopak. Jenže kde je ten filmový look? Kde je to, co dělá film filmem? A to už vůbec nemluvím o laciných tricích s létajícími šroubováky do obličeje apod., které se dělají jen a pouze pro 3D aby lidem padaly čelisti nadšením. Když se pak na to někdo (Cameron) vykašle, odchází ze sálu banda vohnoutů se slovy, že ten 3D efekt jako nebyl nic moc, jenom protože jim nikdo nestřílel šípy do ksichtu!!!

Ano, 3D je občas fajn zážitek, ale koukat v tom na televizi? Na "pidi-obrazovce" menší než 150cm ze vzdálenosti větší než 2m to stejně nemá cenu. Pokud se uchytí nativní 3D bez brýlí, tak to i docela beru, ale sledovat televizi s nepohodlnými zatmavenými brýlemi na nose... fakt to někdo chce? Já jsem doma experimentoval jenom s archivním systémem dvoubarevných brýlí a dobrého efektu ve videu jsem nedosáhl nikdy. Zato speciální anaglyphové fotky, to je jiná. Chce to chvilku ostřit a zvykat si na hloubku, ale některý obrázky pak berou dech

Jinak jak už tu někdo psal, taky nemusím tu módu neustálého zlepšování pitomostí. "20MPx" snímače v kompaktech za 5 tisíc; mobily s dotykovým displejem, foťákem a internetem; auta narvaná systémy typu start-stop a podobnou poruchovou elektronikou... Ale vždycky se to dá nějak ignorovat. Zrovna 3D kor v dnešním provedení určitě nebude majoritní záležitost, ono v ČR budeme stejně čekat ještě tak 5 let na rozšíření BD a 10 na rozšíření TV vysílání v HD, takže s nějakým 3D bych si zatím vůbec hlavu nelámal

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 02. 2010 08:27

no, asi nezbyde, nez si zvyknout na to, ze cesi jsou proste narod pesimistu a skarohlidu, maskujici svuj pesimismus za jakesi vyssi cile.

jeste ze nezalezi tolik na nas (cesku), jestli se nejaka nova vec rozsiri nebo ne, kdyz je vsechno stejne spatne.

jasne , ted me obvinite z toho, ze jsem podlehl reklame a oblbovani tech zlych kapitalistickych vyrobcu kteri me zblbli natolik, ze se na 3d tesim. protoze jenom vy vite jak to doopravdy s tim 3d je ! ze je to vlastne na nic, boli z toho hlava, chce se zvracet, atd atd. kdyz ctu nektere prispevky, skoro to vypada, ze 3d vymyslel nejakej zloduch, kterej chce vyhladit lidstvo...

proste kazdej skarohlid vymysli milion duvodu proc 3d (cokoliv noveho) zadupat do zeme.

byli jste na nejakem 3d filmu ? nebo naposled na avatarovi ? opravdu tam nevidite rozdil mezi 3 a 2d ? prave ze avatar je delanej jinak, nez nektere 3d filmy pro imax. v imaxu uznavam, ze nektere efekty, typy, ze vas neco "prasti" do obliceje jsou hodne na efekt a zaujeti. nicmene avatar je delanej "do hloubky" a to vypada naprosto jinak.

proc nejste trochu optimisti. ok, je tu nova technologie. zkusime to. kdyz nam to nic neprinese tak treba zanikne a vznikne jina. ale proc proboha hned dopredu rikat jak je to hrozne, kdy vetsina nevidela jesta ani zadny 3d film a uz vedi, ze 3d doma na televizi je spatne. fakt komedie.

chtel bych vas videt pri tom, kdyz se zacalo vysilat v tv barevne. to by zase bylo reci, jak barva kazi oci, jak je to spatny protoze tohle a tamhleto.

nejak nechapu ten duvod byt za kazdou cenu proti necemu ? mate pocit, ze tim, ze jste proti nejake nove veci jste jakoby chytrejsi, protoze uz ted jasne vidite rizika a s tim spojena, protoze ten "plebs" tam dole o tom prdlajs vi ? na rozdil od vas, kteri o tom sice taky vite prd, ale vite presne proc je to spatne.

jenom priklady z posledni doby ( barevna tv, mikrovlnka, mobil, barevny mobil,komercni internet,digitalni fotak ...). jeste stesti, ze je vas mensina a ze jenom kecate. kdyby vas byla vetsina, tak jeste ted sedime na stromech a lovime mamuty.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 02. 2010 09:21

Mám nový technologie docela rád (byť mikrovlnku teda pořád odmítám), ale nejásám kvůli každý blbosti. 3D filmů jsem už viděl docela dost, většinu v moderních digitálních 3D kinech. V Imaxu jsem byl jenom jednou (poprvé na 3D) na dokumentu a popravdě mě z toho bolely oči a po projekci mi bylo trochu špatně... což to je jedno. Na Avatara jsem samozřejmě razil hned den po premiéře a byl to nejlepší 3D zážitek, se kterým jsem měl tu čest. Asi 14 dní se mě drželo ohromný nadšení, pak jsem na něj zašel podruhý ve 2D a jako nadšení z filmu docela opadlo... fakt hodně z 3Dčka těží.

Každopádně v kině se mi trojrozměrný obraz líbí, i když už ho asi v budoucnu nebudu moc vyhedávat, ale prostě nechápu tu potřebu na obrazovce/monitoru. Koukat s brýlemi na olympiádu musí bejt fakt terno. Respektive ta možnost je fajn, ale výrobci se z toho zas snaží marketingem udělat naprostou nezbytnost, což 3D fakt není. Navíc mi přijde vtipný, jak se o 3D mluví v podstatě jako o novince, přitom už třeba třetí Čelisti byly trojrozměrně natočeny. Pak z toho zas bude řada lidí zblbnutá jak u Blu-Ray, kde žasnou nad tím, že i 60 let staré filmy mají perfektní rozlišení a úžasnou kvalitu obrazu, přestože nebyly natočeny těmi moderními digitálními kamerami Vysvětlit jim, že klasická, desítky let stará filmová kamera má vyšší "rozlišení" než řada moderních digitálních je pomalu nadlidský úkol. Na tomhle to docela projel George Lucas, protože druhá a třetí epizoda nové trilogie Star Wars je točena na 1080p kamery, takže nikdy nebude k dispozici v lepší kvalitě ani pro moderní digitální 4K kina. Na druhou stranu téměř 80 let starý Dracula se klidně nascanuje do plného 4K a laik bude zase žasnout

Jinak začátky barevného vysílání jsem fakt zachytit nemohl... menší kecy jsem měl na digitalizaci, ale snadností nahrávání mi plně vyhovuje a na rozšíření HD vysílání se neskutečně těším. Jenom to 3D prostě ne a ne pochopit

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 02. 2010 09:51

hele, ok, kazdej ma pravo na svuj nazor, to nikomu neberu. co se mi na tom zda divny uz jsem uvedl vyse.

mozna se o 3d mluvi jako o novince, nicmene osobne vidim novinku v tom, ze se to zacina tlacit do "obyvaku". vzdyt pred nejakym 20-30 lety jsem koukal v nejakem casopisu na nejakou slecnu a kdyz jsme si nasadil modro cervene bryle tak byla "skvele" trirozmerna...

sice skoro bez barev, ale to tenkrat nevadilo.

takze jak jsem uz uvedl. 3d neni novinka, novinka je to v tom, ze si to bude moct, vicemene uz letos poridit kazdy. a avatar neni sice prvni film v 3d, to prece kazdej vi, ale je to film, kterej spojuje v sobe vic faktoru, a 3d je jeden z nich. ale diky tomu se 3d hodne zviditelnilo.

mozna, ze az si poridim 3d televizi a budu parit prvni hru 3d na plejstejsnu nebo koukat na prvni 3d film, mozna uvidim ze je to opravdu na prd. ale to ted nevim. v kine mi to prijde skvely, tak nevidim duvod aby to nebylo skvely i na tv. netvrdim, ze to bude stejny jako v kine, nicmene urcite to bude prinos oproti stavajicimu stavu.

takze ja do toho jdu. osobne si myslim, ze na cas to bude jedna z mala inovaci ktera nas v tv ceka. na hd uz muzem koukat ted, a vyber se mi zas tak malej nezda ( nejakejch 8 programu ? ). a to nepocitam veci na bd.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 02. 2010 10:53

Jasný, to HD vysílání existuje, ale jako student fakt nehodlám investovat do nového DVB-S přijímače a doma nikoho o nezbytnosti nepřesvědčím. Na druhou stranu HD v pozemním vysílání zvládne i můj tuner za litr, akorát v tom spektru holt nejsou zatím prostory na tak náročné programy.

Jinak 3D je fakt dobrá atrakce, zvlášť na hry. Jenže dokud nebude bez brýlí... I když já mám tyhle kecy na všechny podobný technologie, u prostorového zvuku mi třeba vadí nutnost podřizovat tomu celou místnost. Já bych neměl kam dát ani dva zadní repráky, natožpak ještě další dva do stran. Ale mít uzavřenou perfektně izolovanou čtvercovou komoru, nainstalovat do ní 7.1 systém a 3D promítačku aby šel obraz přes celou zeď, tak se nebráním ani prostorovému zvuku ani 3Dčku Jenže takhle je to o strašlivých kompromisech... malá obrazovka na 3D, nevzhledné repro kabely a pofiderní rozmístění kdesi po zdech kvůli surroundu.

Co se týče těch dvoubarevných brýlí, ty jsem si asi před rokem koupil s jedním speciálním časopisem se zajímavými 3D fotkami. Když vystupuje ze stránek květina nebo člověk vidí plasticky motýla, tak to vypadá bezvadně. Na netu se dá stáhnout spousta těhle anaglyphů, tak s tím občas blbnu. Jenže občas trvá třeba i 10 sekund na ten obrázek zaostřit, protože každý má jinou hloubku a pak z toho docela bolí oči

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 14:48

Myslím, že úspěch Avataru je založen právě na tom, že ještě nejsou 3D televize. Vytáhne to do kina i takové stahovače jako jsem já...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 12:04

Při takovém pokroku člověka napadne, jestli má cenu (pro teoretického člověka, který nepotřebuje moc velkou kvalitu) dělat si sbírku .avi filmů, když už jsou tu dvd a blu-ray (a do toho namíchané 3D).

Takový teoretický Franta by se možná mohl poučit z dřívějších časů, od začátku 90. let, kdy začaly být prominentní domácí VHS systémy. Také se dělaly sbírky kazet a kde jsou teď - v ... protože obraz není dobrý.

Jenže se na ně dalo koukat. Stejně jako na .avi

Budou si totéž myslet naši potomci za 40 let ? A znovu - má cenu mít .avi kolekci ? Pro nenáročného člověka. Tento Franta není náročný.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 02. 2010 13:50

No, co se týče vzdálený budoucnosti, tak nemá cenu kolekci uchovávat, děti za 40let to ani neotevřou :D . Kolekce avi je rozhodně lepší, alespoň na discích, že se z toho později může udělat jakákoliv jiná kolekce, kdežto na VHS to jaksi nejde :) . Spíš se to hodí když nemá člověk co dělat a chce se podívat na film co už viděl, nebo ke kámošovy/šce když dem vzít film, na to se hodí kolekce, né do budoucna.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 11:10

Jsem spíše konzervativní člověk a tyhle nové technologie mě nechávají v klidu. Je to stejné, jako když nějakou dobu zpátky, lidé vykupovali mobily s dotykovým displejem, či v dnešní době, třeba blázní po 3D filmech, které nastartoval hlavně snímek Avatar.

Problém je v tom, že tyto technologie jsou značně "zbytečné". Ano, je hezké že existují a v některých případech si je dokáži představit - třeba simulator řízení letadla pro začínající piloty, kde 3D funguje už dlouho (či nějaká podobná technologie).

Film ale má mít hlavně sdělení, stejně jako mobil, má hlavně umět volat, či posílat zprávy.

Připadámi ale, že v dnešní době se do každého oboru tentuje tolik zbytečností, že věci pomalu ztrácí svůj původní význam pod tíhou omáčky, která se na ně neustále nanáší, jenom aby si lidé koupili, co nejnabušenější "hračku".

Technologie musí jít dál a je dobře, že jsou stále vynalézány, ale nemyslím si, že musí pronikat do našich každodenních životů, takovým tempem a kupní "nutností", jako dnes.

Co se týče konkrétně 3D filmů, tak nehodlám mít někde v kině brýle, "správné sedadlo" a ještě se bát, že to bude mít nějaký neblahý vliv na mé oči, či že dostanu obyčejný bolehlav.

V kině si chci totiž užít hezkého času a odpočinku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 11:32

no, ono je to zvlastni, jak se kolem kazde nove technologie najde spousta pochybovacu a skarohlidu.

treba barevne mobily. pamatuju, jak v dobe nastupu barevnych telefonu ( myslim ze tenkrat mely 4 barvy) byla spousta recenzi, uvah a rozboru o tom, ze je to k nicemu, ze to nic neprinasi, ze to jen zere baterku atd. no a uplynulo par let a kde jsme. ma nekdo z vas jeste cernobily telefon ? myslim ze ne, nebo opravdu jen minimum lidi.

v danem pripade neni prece 3d zadna povinnost. pokud se to nekomu nelibi nebo to nechce, tak si to prece nemusi porizovat. neni to jako prechod dvb-t, kdy v podstate nemame na vyber. totez barevna televize. nuti nekdo nekoho, aby mel barevnou , ne nenuti. klidne si kazdy mohl nechat svoji starou cernobilou.

totez prechod z crt monitoru na lcd. to bylo reci, ze lcd je k nicemnu atd. a kdo dneska sedi u klasickeho crt u pocitace ?

je proste zajimave sledovat, jak jakakoliv nova technologie zvedne vlnu kritiky a jak nekteri proste vymejsli vsemozne duvody, proc je to vlastne spatne. zda se mi to krapet pesimisticke. nicmene kazdy ma nazor na svuj nazor, at je jakykoliv...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 11:49

Nesouhlasím.

Já bych si klidně chtěl koupit NOVÝ telefon značky NOKIA 3310 (vč. Li-Pol baterie). Bohužel, ale nemůžu.

"Masa" totiž rozhodla, že černobílé a jednoúčelové přístroje nejsou "in" a tak v každém dnešním mobilu musí být barevný displej, foťák, wi-fi, gprs, wap, 8 GB paměti, atd.

3D sice není žádná povinnost (zatím), ale stejně jako s DVB-T, se už jiné filmy (v budoucnu) točit nebudou, stejně jako signál v televizi bude DVB-T - zrovna to, ale není špatná věc.

Přechod z CRT monitorů na LCD je hlavně ergonomický - šetří oči + elektrickou energii.

Z toho plyne jedna zásadní poučka, kterou se, jako konzervativec, řídím - technologický pokrok je nutný, ale neznamená to, že budu podporovat všechny ty "zázraky". Naštěstí, od toho tu jsou jiní ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 12:53

dobre, 3310si opravdu nekoupis. ale muzes si treba koupit CPA halo. jednoduchy, cernobily mobil. mas ho ? ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 13:16

Nemůžu, protože se mi nelíbí tolik, jako třeba Nokia 3310

To, že chci "klasický" telefon neznamená, že budu chtít všechny, které této škatulce odpovídají.

Když mám rád ženy, tak to taky neznamená, že se mě líbí všechny ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 15:03

no, to je ale uz o necem jinem nez pises...

1- nesrovnavej zensky a mobily. s mobilem nezakladas rodinu, nechodis do kina, a ostatni, nemene prijemne veci...

2- to, ze se ti cpa halo nelibi, je prece neco jineho, nez to, ze si nemuzes koupit 3310, protoze "masa" rozhodla.

cituji te :

"Masa" totiž rozhodla, že černobílé a jednoúčelové přístroje nejsou "in" a tak v každém dnešním mobilu musí být barevný displej, foťák, wi-fi, gprs, wap, 8 GB paměti, atd."

ani slovo o tom, ze se ti nelibej dnesni mobily. z tebou popsanych vlastnosti a stylu plyne, ze mobil ketery ma tebou uvedene vymozenosti je ti na obtiz a nezajimaja te. cpa halo to nema , ale zase se ti "nelibi". coz nema s wifi,fotakem,...atd nic spolecneho.

to ze se ti neco libi nebo nelibi je uplne neco jineho.

nebo vis o necem, co se v elektronice (az na vyjimky) vyrabi desitky let stale stejne ? i mobil je spotrebni elektronika , a slovo spotrebi hovori za vse. nehlede na to, ze se jedna i o modni zalezitost.

trochu mi to prijde, jako kdyby jsi stale chtel boty stejne velikosti, bez ohledu na to, jestli ti vyrostla noha nebo ne. zrovna tak jako noha roste a ty potrebujes vetsi boty.

zrovna tak pozadavky na mobilyy, jejich vybavenost, atd stale stoupa a meni se. a vicemene taky uz nikde nesezenes NMT mobil...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 09:30

Dnešní 3D, tedy vlastně 2,5D budoucnost rozhodně není. Je kolem toho jenom obrovský povyk. Hlavně kvůli tomu, že výrobci musí generovat neustále další a další novinky (nebo aspoň mají ten pocit, že musí). Kdyby o to byl zájem, tak už se to dávno ujalo.

Dovedu si představit nasazení u her, omezeně v kině, ale v rámci TV, jejímž sledováním se tráví stále nejvíc času, asi sotva. Už vidím, jak si všichni po příchodu z práce nasazují doma brýle, aby mohli koukat na 3D zprávy...

Navíc mi přijde, že v kině tohle 3D znamená - film nemá obsah. Jde hlavně o trikové efekty. Pro mě osobně je to spíš nálepka tomu filmu se obloukem vyhnout.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 07:40

Tak 3d fakt neriešim. Ja osobne nemám čas na pozeranie filmov a ked si aj niečo pozriem tak chcem nech to stoji za to. A to je problém. V TV mi pripadá že nič normálne nejde, potom sú tu filmy ako Avatar kde sa robí obrovská marketingová kampan a potom som ku tomu dosť nedôverčivý, či sa to ľudom fakt až tak páči....

Často nakoniec skončim pri niečom starom, čo som videl lebo tam viem čo môžem očakávať... a to samozrejme v 3D nie je....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 10:26

No pokud filmy nesleduješ (nemáš na to čas) tak otázka zda volit 3D nebo ne je pro Tebe opravdu zbytečná.

Ale jsou i lidé, kteří si TV kupují k tomu, aby ji sledovali a tam už je to určitě jiné. Každopádně souhlasím s tím, že v domácím prostředí je 3D zatím zbytečné. Sledovat 3D na úhlopříčce menší než třeba 120 cm by nemělo ten správný efekt (samozřejmě záleží i na vzdálenosti, ze které to bude člověk sledovat)...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 11:20

no hlavne ze mas cas prolejzat net a prispivat do diskusi.

mit a nemit cas je otazka efektivniho planovani .

pokud si clovek nenajde cas na to co ho bavi, tak je neschopny si to poradne naplanovat. a nema se vymlouvat, ze nam cas.

pokud ho dana vec nebavi, tak je zase blbost vymlouvat se, ze na to nemam cas.

v dnesni dobe uz reci typu " ja na to nemam cas" jsou jenom radoby silacky reci, ktery maj navodit dojem jakesi pretizenosti a nepostradatelnosti dane osoby.

kdykoliv byly nekde nejake pruzkumy (audity), tak se vicemene zjitilo, ze ten kdo nejvic krici ze nama cas, tak v podstate dela prdlajs a kdyz ma neco zacit delat, tak je z toho tak zmatenej, ze to pak opravdu nestiha protoze to necha na posledni chvili, a tak si mysli, ze nam cas.

kdyby si to naplanoval ( a dodrzoval !) tak zjisti , ze je to uplne v pohode...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 11:38

hmmmmm, no deti asi nemáš, čo? ja mám dve, 3 a polročné... ja FAKT nemám v kuse hodinu a pol až dve kľudného času aby som si užil ten film.... Jedine ak na úkor môjho spánku....

Takže ak mám pozerať film, tak si fakt musím rozmyslieť čo....

Bol som zvedavý na avatar, ale potom čo som z neho videl ukážky a po tom čo som o nom čítal, tak si myslím, že do tohto filmu svoj čas nebudem investovať :) či už je 3D alebo nie ... :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 11:40

upresnenie čo sa týka tých detí, tak jedno je 3-ročné a druhé polročné, hore som to napísal nejednoznačne...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 12:18

Jo, znám Mám 4+2, což už je lepší než 3 + 0,5. Moje multimediální zážitky se redukují na sledování krtka, což je ovšem typicky 2D a úplně to stačí.

V tomhle jejich věku už člověk začíná mít téměř hodinové bloky pro samostatnou činnost. Možná se konečně po čtyřech letech podívám i na nějaký celovečerní film.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 11:50

Jo to znám, mám 2letou dceru a nepodívám se v klidu ani na jeden díl Lost. Což je asi půl hodiny.

Ono není problém si najít ten čas na film,ale když to má člověk rozkouskovaný tím že musí jít s dítětem na záchod, udělal kakao, pohladit plyšáka, sednout si ke stolečku a pít virtuální čaj z malých plastových hrnečků...

Tak to fakt není ono.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 12:22

ale panove...

vase deti nechodej spat ? pokud ne, chapu, ze nemate cas. nicmene pokud chodej spat, tak cas je.

jasne, pokud prijdete z prace, treba v 6 odpoledne, a chcete neco sledovat, a mate tv jen v jedny mistnosti,tak jasne, to neni vicemene mozny. to chapu.

ale zase vecer, v noci je casu dost.

jasne nekdy to fakt nevyjde, ale kdykoliv jsme vicemene mel cas na co jsem potreboval. ale musel jsem opravdu chtit. predelaval jsem barak jak zvenku tak zevnitr, takze prace dost. hele fakt to jde. neni to jednoduchy, ale jde to.

( pro upresneni.mam kluka, 5 let )

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 12:37

chodia, ked bol malý v ten den v škôlke tak zaspáva medzi desiatou a jedenástou, mala zaspáva medzi deviatou a jedenástou, ako kedy.... ja len závidím rodičom ktorí povedia, že im deti spia o ôsmej. ZAVIDIM!! :):)

A to nie je o tom, že koľko miestností a televízií maš doma, ale napríklad aj o tom koľko pozornosti si dieťa vyžaduje....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 13:01

hele, o ty mistnnosti to samozrejme neni. nicmene hodila by se...

kluk samozrejne nechodi spat pravdidelne. vetsinou kolem 9-10.

nicmene ta desata byla limit vicemene vzdycky. do 11-12 udelam veci ketry jsem nemohl udelat mezi tim, taky mam manzelku a spousta veci se udela i v mezicase, dite a domacnost neni jen na me a nebo jen na manzelce.

takze nejpozdejc o pulnoci mam cas jen pro sebe. a tam se jeden film samozrejme vejde...

ale tahle diskuse neni o tom, kdo jak ridi domacnost nebo vychovava dite...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 02. 2010 02:27

No je pravda, že kdyby nám naše děti (2+4) nezaspávaly fakt mezi 20-21, tak by čas už fakt nebyl :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 07:26

nebyla tu zmíněna nutnost brýlí. nevím jak vám, ale mě se teda nechce celý večer sedět s brýlema na obličeji - chci si pro něco zajít, brýle sundám, pak zase nandám. prostě mi to nepřijde jako něco extra moc pohodlného. druhý problém vidím v tom, co tu bylo zmíněno - když jdu do imaxu, je tam plátno přes celé zorné pole. když si koupím domů televizi s 100cm úhlopříčkou, tak ten 3d efekt podle mě za moc stát nebude. takže jako u každé nové technologie se určitě vyplatí počkat, než to ti nadšenci odladí a koupit, až nebudou pochybnosti

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 02. 2010 07:05

Pěkný článek, jen mi přijde že to spíš takové šedo-šedě než černo-bíle. Oba dva de facto říkají to samé.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 02. 2010 00:44

+1, napadlo mne doslovně, skutečně slovo od slova, totéž. Černobíle mi prozatím přišlo většinou nezajímavé, tohle je výjimka, ale zas výjimka, kterou bych nenazval černobílou...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 02. 2010 06:53

Zrovna Avatar mi ako nieco uzasne v 3D vobec neprislo. Videl som aj 2D aj 3D, kedze distributor dal EN verziu iba v 2D, ale ked to mam porovnat, ovela vacsi zazitok som mal z 2D prave pre originalnu atmosferu. Nevidel som sice vela 3D filmov, ale Avatar so svojim 3D prevedenim sa rozhodne zaraduje na koniec mojho zoznamu. Plastickost a cely 3D efekt Avataru bol proste velmi slaby (aj Final Destination 4 bolo v 3D lepsim zazitkom), a nestalo to za ten 3D "priplatok" a ani za stratu originalnej atmosfery filmu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor