Windows 11 | Aktualizace | Windows Update

Černá obrazovka smrti se ve Windows 11 mění zpátky na modrou obrazovku smrti

Během vývoje Windows 11 se změnila podoba obrazovky informující o pádu operačního systému. Tzv. modrá obrazovka smrti (blue screen of death) se obarvila na černo podobně jaké některé další. Jedná se zejména o obrazovky objevující se v průběhu instalace aktualizace a jiných operací.

Jsou tak konzistentní se spuštěním systému, kdy doprostřed černé obrazovky nastoupí logo Windows, případně logo výrobce počítače. Z blíže neupřesněných důvodů se ale obrazovka smrti vrací k modré, a to v rámci standardní servisní aktualizace KB5007262 pro konečné vydání Windows 11. Prozatím je testována v kanálech Beta a Release Preview.

Aktualizace opravuje necelých sedm desítek chyb ve Windows 11. U servisních aktualizací nejme příliš zvyklí na to, že přidávají funkce, tuhle bariéru Microsoft ovšem prolomil ještě v dobách Windows 10. Změn nad rámech rutinních oprav sestavení 22000.346 přináší více. Zejména přidává podporu Emoji 13.1 a upravuje podobu emotikonů do nového designového stylu.

KB5007262.png

Windows 11 jsou stále čerstvá, takže se v nich ještě nachází řada relativně významných chyb. Nová aktualizace jich řeší skutečně mnoho a z programu Windows Insider by se k širší veřejnosti měla dostat brzy. Příslušné opravy se k vašemu zařízení propracují nejpozději za čtyři týdny v rámci prosincového záplatovacího úterý.

Zdroj: Windows Insider Blog

Diskuze (8) Další článek: Razer už zase leze Logitechu do zelí, vyrobil novou myš a klávesnici do kanceláře

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,