Monitory | LCD | AOC

Ceny monitorů letí dolů. AOC teď nabídne 31,5" + IPS + QHD za šest a půl tisíce

AOC na trh uvádí vylepšenou verzi modelu Q3279VWF, který je na trhu již téměř rok v podobě nového modelu Q3279VWFD8. Největší změnou kterou výrobce provedl, byla výměna MVA LCD panelu za technologicky vyspělejší IPS s širším gamutem a podporou FreeSync.

Pokud se podíváme podrobněji na jeho parametry, dozvíme se, že monitor má rozlišení 2560 × 1440 bodů s odezvou 5 ms a obnovovací frekvencí 75 Hz (GtG). Monitor dále podporuje FreeSync zbavující obraz otravného tearingu. Po vizuální stránce se monitor takřka neliší od svého předchůdce.

Monitor se začne prodávat koncem července a výrobce udává doporučenou koncovou cenu 6 429 Kč. Pokud srovnám tento monitor s jeho aktuální konkurencí na trhu se stejnými parametry, je tento monitor ze všech nejlevnější. Poměr cena / výkon je tedy vynikající.

V některých e-shopech je monitor už zalistován a cena spadla dokonce až k pěti a půl tisícům. Nejde ale o renomované e-shopy a je možné, že se jedná pouze o omylem zařazený předchozí model bez IPS panelu. Raději si toto před případným nákupem ověřte.

Diskuze (15) Další článek: New Shepard od Bezose vyzkoušel záchranný systém. Letenka bude stát jako byt v Praze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,