CD Chemie 2 - Opáčko matka moudrosti

Pokud se zrovna učíte názvosloví chemických prvků nebo anorganických sloučenin, můžete k ověření svých znalostí použít program Chemie 2.
Máte někdy pocit, že se něco učíte celé hodiny pořád znovu a znovu a přesto nevíte, zda to vede k úspěšnému cíli? V takové chvíli často prosíte někoho ze svého okolí, aby vás přezkoušel, jenže ti často nemají čas. Pokud se zrovna učíte názvosloví chemických prvků nebo anorganických sloučenin, můžete k ověření svých znalostí použít program Chemie 2. Navíc tento program neslouží jen k ověření vašich znalostí, ale i pro učitele pro vytváření testů z názvosloví. Jedná se program, který je určen pro operační systém DOS, ale běží i pod Windows 95/98 – zde urputně zápolí s češtinou.

Copak umí?
Po instalaci, kdy program můžete nainstalovat pouze do nabídnutého adresáře (nelze změnit), vám doporučuji nejdříve si přečíst návod k použití. Najdete zde hesla potřebná ke spuštění – editor (učitel) a student mají odlišná hesla, která se dají libovolně editovat (nezáleží na velikosti písmen). Pokud při prvním spuštění zadáte heslo ucitel, získáte veškerá práva při manipulaci sprogramem. Pokud zadáte heslo zak, nebo nezadáte heslo, máte přístup jen tam, kde nemůžete nic poškodit, smazat nebo upravovat data. Jakmile se dostanete do programu, pečlivě si přečtěte návod a všechny tabulky, protože naučit se jej plně a efektivně ovládat za trochu čtení stojí. Zvláště učitelům to značně usnadní život, protože mohou studentům vytvářet testy i domácí úkoly, které studenti vyplní a program je sám oznámkuje. Jakmile se dokonale s programem seznámíte, musíte vytvořit soubor(y), které budou obsahovat sloučeniny, prvky nebo jejich názvy a ty pak bude program studentům předkládat k identifikaci.

Nainstalovat mne, či smazat?
Chemie neslouží pouze k vytváření testů a ověřování znalostí, ale k malému poučení. Každý majitel se může dozvědět základní fyzikální a chemické vlastnosti prvků a anorganických sloučenin. Sloučeniny si může vytvářet sám nové a to se týká i organických, takže se hodí pro žáky základních škol, středních i vysokých. Navíc každý učitel si může vést databázi o všech studentech a jejich výsledcích v testech a také je může tisknout.

Že bych se stal učitelem?
Chemie 2 je velmi dobrý program s kvalitními možnostmi zkoušení daného učiva, s nemalou úsporou času učitelů. Proto pevně věřím, že v budoucnu budou podobné programy i pro ostatní předměty.
Program na přípravu testů z chemického názvosloví a testování
ProVas
Chemie 2
Zdroj: ProVas, Česká Kamenice
Telefon: 0412–584 046 (226)
Cena: 600 Kč, multilicence 1 200 Kč
Zdroj: Computer
Váš názor Další článek: VRML konsorcium mění jméno – doufejme, že nejen to

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,