Google | Komunikace | Google Duo

Často opomíjený komunikátor Google Duo dostává nové funkce a stojí za pozornost

Google svůj komunikátor Duo aktualizoval v minulosti poměrně pravidelně, ale až s příchodem karantény razantně zrychlil. Nově jsme se dočkali speciálního rodinného módu, možnosti pozvat uživatele skrze odkaz a skupinové hovory pro až 32 uživatelů.

Google Duo je jednoduchý komunikátor zaměřující se na videohovory, který naleznete předinstalovaný ve většině telefonů s Androidem. Dostupný je ale i na webu a firma jej neustále vylepšuje. Nedávno došlo k navýšení počtu účastníků videohovoru na 12, aktuálně ale Google posunul laťku až na 32. Zároveň přidal jednu z funkcí, díky které je Zoom tak populární – další uživatele můžete pozvat skrze vygenerovaný odkaz. Jediné, co je třeba, je Google účet.

f1c6bf8a-a4fe-4612-b902-ad8f4da7005167a65dfd-4eb2-4e9a-83d8-53c64662a81e6189f8f2-a04d-4414-a538-f7c76d70def0 
Speciální rodinný režim umožňuje kreslit a Google přidal i nové efekty. Kdo by nechtěl vypadat třeba jako váza s květinami?

Mezi další novinky patří speciální rodinný režim. Ten skryje tlačítka pro ukončení hovoru či ztišení mikrofonu, aby nedošlo k náhodnému zavěšení třeba dítětem, kterému půjčíte telefon. Zároveň je zde přidán speciální režim, ve kterém můžete kreslit. A jak to tak bývá, nechybí ani nové obličejové filtry a efekty. Můžete tak vypadat třeba jako váza s květinami, či kočka s brýlemi.

Google Duo je rychle použitelný komunikátor na videohovory, se kterým se dovoláte prakticky komukoli s trochu modernějším Androidem. Ve většině telefonů je totiž už do výroby. Google ale zanedbává propagaci, a tak mnoho uživatelů o Duu ve svém telefonu ani neví, nebo se jej zdráhá používat. 

Aplikace jsou dostupné ke stažení skrze Google Play, App Store či můžete využít webovou verzi.

Diskuze (8) Další článek: ESA zkoumá, jak by mohla použít moč astronautů jako materiál na stavbu měsíční základny

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,