Windows 10 | Aktualizace | May 2020 Update

Část uživatelů Windows 10 se potýká s černáním obrazovky. Řešením je návrat na předchozí verzi

Někteří se po instalaci velké květnové aktualizace Windows 10 potýkají s nepříjemným problémem v podobě zčernání části obrazovky. Server Windows Report informuje, že uvedené potíže řeší například uživatelé diskuzního fóra Reddit.

V konkrétním příspěvku uživatel s přezdívkou twoood poslal snímek obrazovky sekce Windows Update v systémovém nastavení. Na první pohled vypadá vše v pořádku, nicméně při bližším zkoumání je vidět místo textů jen světlé horizontální čáry.

Světlé vodorovné linky místo textu 
Světlé vodorovné linky místo textu

Redmonde, máme tu problém!

Někteří uživatelé se s uvedeným grafickým problémem setkali již před aktualizací na Windows 10 2004. Chyba se objevuje zcela náhodně a nepředvídatelně v prakticky jakékoli aplikaci. Uživatelé ji zaznamenali například na platformě pro virtuální realitu Windows Mixed Reality.

Jeden z postižených zachytil černé obrazovky na náhlavní soupravě Acer OJO 500. Značně mu komplikovaly hraní her, neboť se objevovaly někdy i opakovaně po třiceti minutách. Stejné potíže se projevovaly i při kalibrování headsetu.

Když nepomohla ani výměna náhlavní soupravy, rozhodl se uživatel zkusit downgrade na Windows 10 1903. K jeho překvapení černé obrazovky zmizely a vše fungovalo bez sebemenších zádrhelů. To vedlo k přesvědčení, že se chyba týká poslední verze operačního systému.

Pokud jste narazili na podobné problémy, můžete jako první zkusit nainstalovat nejnovější ovladače grafické karty. Pokud to nepovede ke kýženému výsledku, je aktuálně jediným řešením návrat na předchozí verzi operačního systému. Tuto možnost najdete v Nastavení | Aktualizace a zabezpečení | Obnovení | Vrátit se k předchozí verzi Windows 10.

Diskuze (21) Další článek: Twitter byl napaden. Účty velkých firem a celebrit lákaly na bitcoinový scam

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,