Kryptoměny | Bitcoin | Peníze

Část platu v bitcoinech: Japonská firma jde vzorem

Více než 4000 zaměstnanců japonské firmy GMO Internet brzy dostanou možnost obdržet část své mzdy v bitcoinech. Samozřejmě jen pokud se budu cítit dostatečně odvážně, věc bude nepovinná. Firma plánuje proplácet v bitcoinech až 100 tisíc jenů (zhruba 19 300 korun).

GMO Internet se zabývá poskytováním široké škály webových služeb. Jednou z nich je i bitcoinová burza. „Doufáme, že když začneme virtuální měny skutečně používat, zvýšíme tak své znalosti celé problematiky,“ sdělila mluvčí firmy v prohlášení.

Společnost s proplácením mezd v bitcoinech začne v únoru. Spodní hranice, kdy je ještě ochotna bitcoiny dávat, je 10 000 jenů, tedy necelé 2 tisíce korun. GMO Internet také nabízí 10 procentní bonus všem zaměstnancům, kteří se odhodlají novinku zkusit, aby se tím vykompenzovala extrémní nestálost kurzu bitcoinu.

Vedle proplácení mzdy v bitcoinech firma plánuje i jakési své vlastní „kryptoženony“, zatím nazvané jednoduše GMO coin. S ním budou moci nákupčí kupovat nejeden bitcoiny, ale třeba také podíly v miningových podnicích nebo technologie k miningu. Firma totiž plánuje vyvinout nové čipy, které budou k těžbě vyžadovat menší množství energie.

Je bitcoin bublina, nebo ne?

Diskuze (14) Další článek: Nejnovější Android Oreo nemá ani 1% podíl. Aktualizace telefonů jsou velmi pomalé

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,