Casio přichází s náramkovým MP3 přehrávačem

Novým převratným MP3 přehrávačem je novinka od společnosti CASIO, MP3 přehrávač na zápěstí.
Casio Computer nedávno na trh uvedla nový přehrávač MP3 souborů s označením WMP-1V Wrist Audio Player (přehrávač na zápěstí). Jde o první přehrávač tak malých rozměrů, který se podobá klasickým hodinkám. Casio je velmi známou výrobní firmou, která má velké zkušenosti na poli digitálních hodinek s mnoha funkcemi (ovládání TV, VCR atd.). Dnes je na řadě miniaturní MP3 přehrávač a v brzké době přijde na trh digitální fotoaparát (obdobně jako MP3 přehrávač wrist-type).

Casio se také zaměřilo na uživatele PC a nedávno vyrobilo hodinky, které velmi slušně a rychle komunikují s PC (převod databází, osobní informace atd.). Jde o systém PCX, který jednoduše vyměňuje data s PC přes infra port. S tímto systémem také spolupracuje již uvedený MP3 přehrávač. Přehrávač podporuje standardní MP3 nahrávky (MPEG Audio Layer-3). MP3 soubory se do přehrávače nahrávají standardním způsobem. Wrist Audio Player spolupracuje i s Internetem. V dodávce jsou standardně přibaleny špuntová stereo sluchátka. Rozměry jsou dosti malé – 49 x 54 x 19 mm. Váha se pohybuje kolem 70 g. WAP je rovněž chráněn proti větším otřesům a nárazům, kterým je dosti často vystavován. Velkou výhodou, kterou také ocení celá řada sportovců, je vodotěsnost, takže WAP lze používat i bez větších problémů při plavání. S kapacitou MP3 nahrávek, které je přehrávač schopen zaznamenat, je to ale již o něco horší. Je logické, že tak malý přehrávač nemá možnost využívat přídavné paměťové karty nebo něco podobného. Paměť je ve WAP zabudována napevno a pojme něco kolem 33 minut standardních MP3 písniček (128Kbps – 44 Khz CD kvalita). Pokud do WAP nahrajete nižší formát kvality (FM), dokáže již WAP pojmout asi hodinu hudby. Display standardně ukazuje název písničky s odehraným časem. Grafické prvky jsou příjemným zpestřením na samotném displeji. K dispozici je několik postaviček a motivů, které na různé styly hudby tancují nebo se komickým způsobem pohybují. K dispozici je 10 různých tanečních stylů, které postavičky dokáží zatančit. WAP podporuje systém USB, díky němuž lze komunikovat s PC a vyměňovat tak MP3 soubory. Rychlost přenosu dat přes USB port je velice solidní a nahrání jedné 4 minutové písničky trvá přibližně 70 vteřin. Přehrávač byl vytvořen tak, aby měl co nejmenší spotřebu. Průměrná doba životnosti – kontinuálního přehrávání – se pohybuje kolem 4 hodin.

Wrist Audio Player je jinak koncipován jako standardní hodinky, takže obsahuje funkce běžné u hodinek – formát času, budík, datum, stopky, odpočítávající stopky a mnoho dalších funkcí. Jde opravdu o dost velký skok vpřed v technologiích MP3. Ještě před nedávnem bych sám nečekal, že budu moci formát MP3 přehrávat v klasických hodinkách. Koncem ledna se tento přehrávač oficiálně objeví na trhu.

Diskuze (3) Další článek: Jak je možné, že se nic nestalo?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,