Casio chystá barevné a levné PDA

Není to Pocket PC ani něco vlastního, je to Windows CE 3.0 a cena by měla být na úrovni černobílých Pocket PC.
Barevné kapesní počítače řady Pocket PC jsou všechno jen ne laciné. Existují sice levné černobílé verze, ale za barevné provedení si je třeba připlatit. Casio na tom chce něco změnit s novým počítačem BE-300 označovaným jako Pocket Manager, které má stát pod 300 dolarů.

Systém je založen na Windows CE 3.0, takže může využívat softwarovou základnu, která je již k dispozici, na druhou stranu se nejedná o Pocket PC, takže ovládání odpovídá o generaci starším počítačům. BE-300 pohání 166MHz procesor MIPS. Kapacita paměti není zatím uvedena, nicméně bude nejspíš 16 MB. Casio totiž mezi body, kterými se EB-300 odlišuje od Pocket PC, uvádí i menší kapacitu paměti. Přístroji nechybí slot CompactFlash typu II, který je možné přes redukci povýšit na PC Card. Operační systém je umístěn ve flash paměti, je jej tedy možné vyměnit a také je možné nahradit zabudované aplikace nějakými jinými.

Lákadlem bude barevný displej s 32 768 barvami. V této cenové třídě není zatím něco takového běžné a tak se dá čekat, že zájemci se budou hlásit. Na druhou stranu se nejedná o Pocket PC, nejsou tu tak Pocket PC aplikace jako Excel.

V kusových prodejích se zřejmě uživatelé rozhodnou si něco málo připlatit a jít do plnohodnotného Pocket PC. Podniková sféra kupující tyto počítače ve větším množství ocení nízkou cenu a CompactFlash konektor díky kterému je přístroj rozšiřitelný o další periférie, jako například bezdrátovou síťovou kartu.

Firma Casio zatím toto PDA jen představila na výstavě PC Expo Show, neupřesnila odkdy by se měl začít prodávat, je to ale spíše otázka dní než týdnů.

Váš názor Další článek: Corel uvádí novou verzi Bryce

Témata článku: , , , , , , , , ,