Caronte připlouvá: Luxusní jachta s heliportem je inspirovaná pirátským korábem ze 17. století

Italská firma Lazzarini Design už má něco za sebou. Stála například za vozem Alfa Romeo 4C Definitiva či Fiatem 550, do nějž přidala motor od Ferrari. Kromě vod průmyslu automobilového se jí však podařilo rozvířit i vody průmyslu lodního – konkétně když představila futuristický člun s názvem Jet Capsule.

Nyní se inkriminovaná společnost inspirovala svým mottem ( „myslete na budoucnost, ale nikdy nezapomeňte na minulost“), a na základě pirátského korábu ze 17. století vytvořila koncept luxusní jachty určené pro všechny bukanýry, kteří už jsou... za vodou.

Caronte (česky Charón) svým pasažérům mj. nabídne bar, jídelnu, posilovnu či bazén. Nechybí dokonce ani garáž, takže na projížďku po oceánu můžete klidně vzít i své auto. Samostatnou zmínku si zaslouží také dveře, jež po otevření vytvoří jakousi platformu pro potápění.

Posádka bude ubytována v 6 kajutách, zatímco důstojníci si budou moci užívat pohodlí vlastních ložnic. Ta největší je samozřejmě vyhrazena pro kapitána. Nachází se v zádi nadstavbové části (stejně jako u starých lodí) a disponuje balkónem.

58 metrů dlouhá, 12 metrů široká a 16 metrů vysoká jachta se však ještě nestaví. Lazzarini Design totiž vyčkává na prvního vážného zájemce, který si ji objedná.

A kolik tento moderní koráb vlastně bude stát? Přibližně 200 milionů dolarů, tedy 4,3 miliard korun. V ČR by si ho tak momentálně mohlo dovolit jen asi 50 osob. My ostatní budeme muset nejprve najít onen pověstný zakopaný pirátský poklad...

Zdroj: Lazzarini Design

Diskuze (2) Další článek: Grafiky GeForce a Titan do serverů nepatří. Nvidia zakázala jejich použití v datacentrech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,