CADová mládež bude pod taktovkou Autodesku

Autodesk se mimořádně aktivizuje v oblasti školství, jeho juniorka bude silná.
Nebývalou aktivitu vyvíjí český Autodesk v poslední době v oblasti školství a vzdělávání. Poté, co firma podstatně zkonsolidovala a „vyšlechtila“ svou síť autorizovaných školicích středisek, vytvořil Autodesk statut Autodesk Academia pro svá akademická vzdělávací centra. Je zajímavé, že prvotní iniciativa vyšla z pedagogů středních a vysokých škol, kteří usilují o to, aby mohli své žáky vzdělávat v moderních technologií; kteří si vybrali právě Autodesk jako dodavatele softwarových technologií. Nejedná se navíc o žádnou formální nálepku, která se dává na potkání – statut bude přidělen v rámci oponentního řízení, a školy budou muset prokázat jednak znalosti technologií u pedagogického sboru, jednak adekvátní hardwarové vybavení. Školení pedagogů bude provádět a garantovat školicí středisko při VUT v Brně pod vedením Vlastimila Bejčka.

Živě komentuje: po několika letech určitého bezvládí ve školicích strukturách Autodesku se situace dramaticky mění. Autodesk si sice dal trošku na čas, nicméně provedl rekonstrukci pořádně a dnes disponuje ze všech producentů CA.. software nesrovnatelně nejlepší základnou, která trénuje jeho budoucí uživatele. Tak jako se ve sportu říká, že fotbalové týmy jsou tak dobré, jak dobré mají juniorky, platí něco podobného i v software – proto přední firmy investují nemalé a zdánlivě nenávratné prostředky do školství a vyškolování, pro Microsoft to platí stoprocentně a v první řadě.

Autodesk má nyní tak dobrou a širokou nabídku produktů jako nikdy; už to není jenom kreslicí software, ale kvalitní produkty pro navrhování ve strojírenství, stavebnictví a geo-oborech, takže se nelze divit zájmu ze strany vysokých škol. Pokud se Autodesk Academia nestane skutečně příliš akademickou záležitostí a dostane velmi praktický obsah, který povede k intenzivnímu vyučování produktů firmy na středních a vysokých školách, potvrdí to Autodesk v jeho pozici nejvýznamnějšího dodavatele programů pro CA.. technologie u nás a zejména mu to připraví krásnou půdu do budoucna.

Váš názor Další článek: Přetaktujte si počítač kliknutím myši!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,