Byznysový zápisník: Zoot.cz má investici 150 milionů

Zprávy z IT byznysu, které by neměly zapadnout. Každý týden na Connect.cz (RSS).

Český módní e-shop Zoot.cz získal od fondu 3TS Capital Partners investici ve výši 150 milionů korun. Obchod měl v loňském roce obrat 220 milionů a do tří let se chce dostat na 1,5 miliardy. Zoot je stále populárnější mezi lidmi, kteří nakupují módu přes internet. Má také kamenné pobočky (jednu třeba na pražském hlavním nádraží), kde je možné si zakoupené zboží nejdříve vyzkoušet. Pro 3TS je tato investice jedna z nové várky. Investiční firma minulý rok společně s Ciscem spustila nový třímiliardový fond. Více než sedm milionu dolarů už z něj získala také Visual Unity.

České Radiokomunikace letos chtějí do svých datových center investovat další desítky milionů korun. Rozvoj nečeká pouze hlavní datacentrum Tower u Žižkovské věže, ale také menší regionální projekty, konkrétně v Brně a Zlíně. ČRa také pracují na záměru postavit datacentrum v Ostravě. Firma chce do roku 2016 dosáhnout na kapacitu 700 racků.

Radiokomunikace zároveň v loňském roce utrpěly ztrátu 1,46 miliardy korun. Výrazně se na tom podepsaly půjčky od mateřské společnosti Macquarie Group. Více zde. ČRa prošla restrukturalizací a snaží se více zaměřit na ICT služby. Tržby z nich za poslední dva roky narostly o 400 procent.

Amazon za 350 milionů dolarů koupil izraelskou společnost Annapurna Labs. Ta v minulosti získala investici třeba od ARMu a zabývá se navrhováním čipů, zejména těch síťových do datových center. V Případě Amazonu to celé zapadá do rozšiřování jeho cloudu AWS.

Twitter za nespecifikovanou částku kupuje indický startup ZipDial. Je to jeho vstupenka na rozvíjející se trhy, odkup firma registruje čím dál větší počet přístupů a uživatelů. ZipDial se zabývá různými formami marketingových technologií.

Box.net se skutečně chystá na burzu, konkrétně na NYSE. Zahajovací cena jedné akcie bude 14 dolarů, což firmu ocení na 1,67 miliardy dolarů.

Rozjetý český investiční fond Rockaway Capital posiluje Sean Gaddis, který si prošel firmami jako AVG, eBay či Skype. To spolu s otevřením pobočky v Silicon Valley opět naznačuje ambice celého projektu. Rozhovor s šéfem Jakubem Havrlantem zde.

Přečtěte si na E15.cz:

Diskuze (1) Další článek: Apple Watch prý mají problém s výdrží, ale výkonu mají na rozdávání

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,