Byznysový zápisník: První český e-shop expanduje do USA

Zprávy z IT byznysu, které by neměly zapadnout. Každý týden na Connect.cz (RSS).

Do Spojených států expanduje první český e-shop, konkrétně Parfums.cz. Ten hodlá do expanze investovat desítky milionů a očekává tržby podobné, jaké má v Česku.

Časopis Rolling Stone vyzpovídal Billa Gatese. Po delší době je to rozhovor o technologiích a IT a ne o Gatesově nadaci. Mluví se v něm o WhatsAppu, Snowdenovi a podobně.

Google ukončil službu Wildfire, kterou před pár měsíci získal za 350 milionů dolarů a o kterou se přetahoval s Facebookem. Technologie pro internetový marketing podobné českým Socialbakers bude integrovat do svých reklamních systémů.

Softwarová společnost Jive Software je údajně na prodej. Mezi velkými zájemci o koupi se pohybují konkurenti Oracle, SAP a Workday. Jive vytváří zejména cloudové nástroje pro komunikaci a spolupráci a vytváří i „firemní Facebook“ podobný Yammeru od Microsoftu a Connections od IBM. To je oblast, na které například Microsoft hodně staví. Akcie Jive na zprávu reagovaly sedmiprocentním růstem. Tržní hodnota firmy je přes 630 milionů dolarů.

Jihomoravské inovační centrum začalo nabízet přístup k ICT inovačním voucherům. Požádat lze o jednotlivou dotaci až do výše 100 tisíc korun.

Facebook kompletně zpřístupnil informace o tom, jak ve svých datových centrech pracuje s napájením, energiemi a vodním chlazením. Je to další s řady aktivit v rámci Open Compute Projectu.

Americký hostingový obr GoDaddy zvažuje možnosti vstupu na burzu. Tato společnost začátkem loňského roku koupila za 15 milionů dolarů česko-slovenský startup M.dot.

Na americkou burzu by ráda i čínská mikroblogovací služba Sina Weibo, která je často označována za čínský Twitter. Asijci chtějí ve Státech získat půl miliardy dolarů. Počet uživatelů Weibo přesahuje rovněž půl miliardy a v Číně jde o dominantní síť tohoto typu.

Přečtěte si na E15.cz:

Diskuze (11) Další článek: Zprávy Živě: Sony a Panasonic představí optický superdisk

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,