Bulvár: rodiče pojmenovali svou dceru Like podle tlačítka na Facebooku

Facebook je fenomén dnešní doby a kdo na něm není, jako by nebyl. Není se tedy čemu divit, že někteří rodiče se zde inspirují pro neobvyklá jména svých dětí. Své by k tomu mohli vědět rodiče malé Like Adlerové z Hod Hašaronu u Tel Avivu. Její jméno bylo inspirováno talčítkem „To se mi líbí“ z Facebooku.

Myname.pngSvé rozhodnutí vysvětlil její otec Lior v rozhovoru pro agenturu DPA: „Bereme to jako moderní verzi jména Ahava, což znamená Milovaná.“ Zároveň uvedl, že přemýšleli nad více variantami, důležité pro ně však bylo, aby jméno bylo v celém Izraeli unikátní. Like zvítězilo také proto, že se jedná o něco „moderního a inovativního“.

To v sousedním Egyptě se s jmény „Facebook“ roztrhl pytel jiiž dříve. V únoru jsme informovali o dceři Jamala Ibrahima, která se po sociální síti jmenuje. Není však jediná, po zdejší revoluci ze začátku roku, ve které hrály sociální sítě prim, je jméno Facebook u rodičů oblíbené.

Pojmenovávání dle internetových služeb však není žádnou novinkou. V roce 2004 pojmenoval rumunský pár svého syna Yahoo. Vyjádřili tím svou vděčnost americkému portálu, kde se dříve seznámili. O necelý rok později se dočkal i Google, po kterém pojmenoval švédský programátor svého syna. Perličkou je, že sám má doktorát z vyhledávacích technologií.

Dočkáme se i my Živě Nováka?

Diskuze (31) Další článek: Vysokoškolským profesorům již odzvonilo?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,