Budete telefonovat s Microsoftem?

Microsoft začne v listopadu prodávat svůj bezdrátový telefon, který nabídne rozpoznávání hlasu a inteligentní provázání s databází adres na počítači.
Microsoft začne v listopadu prodávat svůj bezdrátový telefon, který nabídne rozpoznávání hlasu a inteligentní provázání s databází adres na počítači. Nový telefon nemá s počítači mnoho společného, nebude se prý ani prodávat v počítačových obchodech ale spíše v obchodech s telefonními přístroji.

Tradiční základna telefonu, která se připojuje do telefonní zásuvky se připojuje nyní i do sériového portu počítače a díky tomu získává přístup do adresáře Windows Adress Book (je ve Windows 98 nebo s MSIE 4.0) propojení na Outlook není zatím přímé, je nutné exportovat data do jiného formátu.

Práce s telefonem vypadá například tak, že vyslovíte jméno osoby, telefon prohledá databázi adres a telefonů a vytočí příslušné číslo. Podobně, když vám někdo volá, telefon řekne jméno osoby, místo toho aby jej jen zobrazil na přístroji. Pochopitelně je tu řada dalších možností, které propojení s počítačem poskytuje, rozsáhlý záznamník vzkazů, individuální vzkazy pro jednotlivé osoby (znáte to, víte, že bude volat jeden člověk a jen tomu potřebujete říci nějakou zprávu) a mnoho dalšího.

Microsoft se snaží čím dál více prosazovat i v tradiční spotřebitelské elektronice. Pochopitelně se bude vždy snažit těžit ze svých znalostí v počítačích a cíleně propojovat oba zatím trochu samostatně žijící světy. Telefon bude u nás zejména čelit tomu, že Telecom na běžné pevné síti neposkytuje identifikaci volajícího (může se změnit) a budou pochopitelně i otázky ohledně homologace. Telefon přitom nebude nijak drahý, bude se pohybovat v dnešní cenové hladině bezdrátových telefonů (nikoli GSM či NMT).

Váš názor Další článek: Windows 98: jak převést seznam souborů v adresáři do textového souboru?

Témata článku: , , , , , , ,